HomeHL-WorldΤα «μάζεψε» για το τείχος στο Μεξικό ο Τραμπ, τρέχει για τον προϋπολογισμό

Τα «μάζεψε» για το τείχος στο Μεξικό ο Τραμπ, τρέχει για τον προϋπολογισμό

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα χρηματοδότησης των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κίνδυνος της διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο φαίνεται να απομακρύνθηκε, μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την απαίτησή του σχετικά με την πρόβλεψη κονδυλίου για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Το Κογκρέσο ήταν αντίθετο σε μία τέτοια απαίτηση και παρά το γεγονός ότι το εμπόδιο αυτό, φαίνεται να ξεπεράστηκε τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί έχουν πολλά άλλα ζητήματα να επιλύσουν.

Η σχετική προθεσμία χρηματοδότησης πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών λήγει την Παρασκευή το βράδυ, ενώ όλα και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου συμφωνούν στην ψήφιση μίας σύντομης παράτασης του προϋπολογισμού, έστω και για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Η χρονική αυτή επέκταση του προϋπολογισμού θα δώσει το απαραίτητο περιθώριο για διαβουλεύσεις ως προς την επίλυση άλλων νομοθετικών ζητημάτων που εκκρεμούν και θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου..

«Είναι πιθανό να έχουμε μία τέτοια εξέλιξη» δήλωσε η Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόβσκι, που είναι μέλος αρμόδιας επιτροπής στη Γερουσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης στην εφαρμογή του υπάρχοντος προϋπολογισμού δαπανών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση