Στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει για άλλη μια φορά ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πρίαμο, ενώ από τα σκάγια του έχασε τη ζωή του και ο Μανόλης Σταυρουλάκης.

foniko-1

Επίσης μαζί του ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και ο αδερφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Πάντως τα μέτρα της αστυνομίας πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου είναι δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ μελών των εμπλεκόμενων οικογενειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος κρεοπώλης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ χρόνια για το διπλό φονικό, ενώ στον αδερφό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών, με την έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γι’αυτό και ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ποτέ στη φυλακή.

foniko2

Το χρονικό του διπλού φονικού

Ήταν βράδυ της 24ης Ιουνίου και στο χωριό του Προφήτη Ηλία γινόταν γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, στο οποίο είχε συγκεντρωθεί όλο το χωριό, ο 34χρονος Πρίαμος λογομάχησε με τον ανήλικο τότε γιο του κρεοπώλη, επειδή ο τελευταίος έπαιζε μπαλωθιές.

Στη συνέχεια, όπως είχε αποφανθεί το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κρεοπώλης τηλεφώνησε στον 34χρονο, ζητώντας του να περάσει από το κατάστημα του.

Ο Πρίαμος πήγε και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τελικά ο 34χρονος έπεφτε νεκρός από την καραμπίνα του κρεοπώλη.

Ωστόσο τραγικό θάνατο βρήκε και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης, τον οποίο βρήκαν τα σκάγια στο καφενείο, όπου καθόταν απέναντι από το κρεοπωλείο.

Το διπλό φονικό αναμφισβήτητα συντάραξε την τοπική κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Προφήτη Ηλία, με τους κατοίκους την περιοχής να καταδικάζουν την οπλοφορία και την οπλοχρησία, μεταδίδοντας το μήνυμα αυτό με κάθε τρόπο απ’άκρη σ’άκρη σε όλο το νησί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση