HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Στέρηση εσόδων κατά 80 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ»

«Στέρηση εσόδων κατά 80 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ»

Από ασφαλιστικές εισφορές το Φεβρουάριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την στέρηση στα έσοδα του ΕΦΚΑ, ασφαλιστικών εισφορών ύψους 80 εκατ. ευρώ (δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 61%) κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Η αποτύπωση στο έλλειμμα των εσόδων προκύπτει, από την στιγμή που τα προβλεπόμενα από ασφαλιστικές εισφορές έσοδα αποτιμήθηκαν στα 252 εκατ. ευρώ, ενώ τα εισπραχθέντα – καταβληθέντα υπολογίζονται σε μόλις 165 με 170 εκατ. ευρώ.

Από στοιχεία του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, το έλλειμμα φαίνεται να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, αφού τα προσδοκόμενα έσοδα υπολογίζονται στα 504 εκατ. ευρώ, ενώ  τα εισπραχθέντα – καταβληθέντα ποσά αντιστοιχούν σε 320-330 εκατ. ευρώ (ελλειμματική διαφορά τάξης 170-180 εκατ. ευρώ).

Αποτρεπτικά για την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ από τους ασφαλισμένους των πρώην ασφαλιστικών ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, φαίνεται να λειτουργούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που τους βαρύνουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα νομοθετικό πλαίσιο που να επιλύει το πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω ασφαλισμένοι να στερούνται ασφαλιστικής ενημέρωσης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, αλλά και δικαίωμα σύνταξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση