Μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά της γης γιορτάζει σήμερα το Άγιο Πάσχα, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Εκατοντάδες κρητικοί βρέθηκαν χθες το βράδυ σε μοναστήρια και εκκλησίες του νησιού για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου μαζί με τους δικούς τους, ενώ σε αρκετά χωριά έκαψαν τον Ιούδα, τηρώντας το έθιμο πολλών ετών, που διατηρείται σε αρκετές περιοχές αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Μικροί και μεγάλοι μετέφεραν το Άγιο Φως με αναμμένες λαμπάδες, μεταδίδοντας από σπίτι σε σπίτι το χαρμόσυνο μήνυμα που γεμίζει ελπίδα και πίστη τις ψυχές των ανθρώπων.

Σήμερα από νωρίς το πρωί ξεκινούν οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι, με το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν να είναι σύμμαχος των εκδρομέων.

Παραδοσιακό γλέντι με πλούσιο φαγητό θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στην περιοχή του Καράβολα, όσοι επιλέξουν να μείνουν στο Ηράκλειο.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑΝΑΛ και την στήριξη της ΔΕΠΤΑΗ διοργανώνουν πασχαλινό γλέντι από τις 11 το πρωί.

Η γιορτή περιλαμβάνει ψητά αρνιά, μουσικό πρόγραμμα από τα συγκροτήματα των Στέλιου Βασιλάκη, Μάνου Λυρώνη, Γρηγόρη Σαμόλη καθώς και χορούς από το συγκρότημα του λαογραφικού ομίλου των Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση