HomeHL-9Μέχρι το Υπουργείο Υγείας θα φθάσουν οι γονείς του μικρού Ραφαήλ

Μέχρι το Υπουργείο Υγείας θα φθάσουν οι γονείς του μικρού Ραφαήλ

Το μόλις 16 μηνών αγοράκι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να κινήσουν κάθε νομική διαδικασία και να φτάσουν ακόμη και μέχρι το Υπουργείο Υγείας δηλώνουν οι γονείς του μικρού Ραφαήλ, του μωρού των 16 μηνών που «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Σήμερα προχώρησε η διαδικασία της προσφυγής στη δικαιοσύνη από την πλευρά της οικογένειας του μωρού, ενώ ήδη γίνει καταγγελίας στον Εισαγγελέα σε βάρος συγκεκριμένων γιατρών αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Η υπόθεση από τους δικηγόρους της οικογένειας όσο και από την τεχνική σύμβουλο, την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, ενώ τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του μικρού αγοριού θα εξακριβωθούν μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένονται τη χρονική περίοδο μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι είχε νοσηλευθεί αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, πράγμα το οποίο και έγινε. Ο μικρός Ραφαήλ παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, ενώ τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε και η μεταφορά του με C-130 σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο θάνατος του μωρού βύθισε στην οδύνη την οικογένειά του που αναζητά απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που δημιουργούνται για τις αιτίες που προκάλεσαν την απώλειά του.

Θα πρέπει ακόμη να διευκρινιστεί πως μολονότι αρχικά είχε αναφερθεί πως το αγγελούδι των 16 μηνών αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα, οι δικηγόροι της οικογένειας ισχυρίζονται πως δεν ήταν αυτή η αιτία που οδήγησε τον μικρό Ραφαήλ στο νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση