HomeHL-WorldΚολομβία: Δεκάδες παιδιά μεταξύ των νεκρών από τις πρωτοφανείς κατολισθήσεις

Κολομβία: Δεκάδες παιδιά μεταξύ των νεκρών από τις πρωτοφανείς κατολισθήσεις

Στην περιοχή της Μόκοα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών από τις πρωτοφανείς κατολισθήσεις που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην νοτιοδυτική Κολομβία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 200 αυτήν την ώρα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη Μόκοα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρες γειτονιές, αναγκάζοντας όσους κατάφεραν να σωθούν, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 1000 στρατιώτες και αστυνομικοί απασχολούνται στις επιχειρήσεις διάσωσης. «Μέχρι να αναγνωριστεί και ο τελευταίος, δεν πρόκειται να σταματήσουμε», είπε ο πρόεδρος της χώρας, που βρέθηκε στην περιοχή λίγες ώρες μετά την καταστροφή.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο Σάντος, οι νεκροί είναι 207. Από αυτούς έχουν αναγνωριστεί 170 άτομα, μεταξύ των οποίων και 44 παιδιά. Αν και ο στρατός είχε ανακοινώσει πως ακόμα 200 άτομα αγνοούνται, αυτό τελικά διαψεύσθηκε και πλέον κανείς δεν θεωρείται αγνοούμενος.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν επί ώρες απεγνωσμένα να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Πολλοί έκλαιγαν πάνω από μια λίστα αγνοούμενων παιδιών: «Χάσαμε το μωρό μας, ένα μικρό μωρό που δεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά», λέει μια γυναίκα στο BBC…

Τοπικά ΜΜΕ υπολογίζουν πάντως πως ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 300, καθώς η κατολίσθηση συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που οι περισσότεροι κοιμόντουσαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση