HomeHL-SportsΧανιά Άρης 0-2

Χανιά Άρης 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι «κίτρινοι» πέρασαν από τα Χανιά με 2-0 *«Χρυσή» αλλαγή ο υψηλόσωμος επιθετικός

Ο Άρης δεν έπεισε στο Μάλεμε. Ωστόσο, πέτυχε το ζητούμενο επιστρέφοντας στις νίκες κόντρα στον ΑΟΧ. Οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν νωχελικοί στο κυριακάτικο  ματς. Ένα ολιγόλεπτο ξέσπασμα αρκούσε για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου που έκανε κίνηση… ματ περνώντας τον Αντώνη Καπνίδη στο ματς.

Έτσι, ο υψηλόσωμος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 63’. Οκτώ λεπτά αργότερα ακολούθησε δοκάρι με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αλλά ο Ηρακλής υπέπεσε σε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ηρακλή. Για τους Θεσσαλονικείς σκόραρε ο Τάτος διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 71ο λεπτό.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές προέκυψαν για τους γηπεδούχους, πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε και ο Χαριτωνίδης.

Το ματς κυμάνθηκε σε αργό τέμπο και διεκόπη σε αρκετές περιπτώσεις λόγω τραυματισμών από άτσαλα μαρκαρίσματα. Στο μεταξύ, ο Άρης προσπαθούσε να επιβληθεί κρατώντας τη μπάλα έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Παυλίδη που πατούσε συχνά – πυκνά την αντίπαλη περιοχή. Σε δύο περιπτώσεις απείλησε ο 25χρονος κεντρικός μέσος ο οποίος κινούταν ως γνήσιο «οχτάρι».

Βέβαια, έκανε απογοητευτικά τελειώματα με τον Γεωργίου ν’ ανταποκρίνεται με σταθερότητα και σωστές τοποθετήσεις. Οι «κίτρινοι» περιόρισαν τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο. Παρ’ όλα αυτά ήταν διακριτή η έλλειψη κίνησης δίχως τη μπάλα με τον Τάτο να επωμίζεται οργανωτικά καθήκοντα.

Ο αρχηγός απείλησε πραγματικά στο 12ο λεπτό, όταν ο Γεωργίου μάζεψε εύκολα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Με αποτελεσματικότητα αμύνθηκαν οι γηπεδούχοι έχοντας εγκλωβίσει τον 27χρονο μέσο πιέζοντας στο 2/3 είτε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 33ο λεπτό υποδείχθηκε λανθασμένη υπόδειξη στον Τάτο που βρέθηκε σε θέση βολής.

Ο ΑΟΧ έμοιαζε ικανοποιημένος από την ισοπαλία και δεν επέτρεψε περαιτέρω κινδύνους στην εστία του. Ορισμένα μακρινά σουτ ουδόλως απείλησαν τον Γεωργίου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στην ανάπαυλα. Η εικόνα του αγώνα αποτυπωνόταν ανάγλυφα στον πίνακα του σκορ.

Μία προσωπική ενέργεια και σουτ του Τάτου πέρασε άουτ στο 59ο λεπτό, ενώ ο Αποστολόπουλος έκανε κακό τελείωμα (λόμπα) απέναντι στον Διούδη δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Άρης βελτιώθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας προσθέτοντας έναν ακόμη «καθαρόαιμο» επιθετικό.

Συγκεκριμένα, ο Καπνίδης πέρασε στο ματς και λίγο αργότερα δικαίωσε τον Νίκο Κωστένογλου για την επιλογή του. Η συνεργασία Ίλιτς – Τάτου έφερε τον Παυλίδη να κινείται εντός περιοχής και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον νεοεισελθόντα που πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 στο 63ο λεπτό βρίσκοντας δίχτυα για πέμπτη φορά στη σεζόν!

Στο ίδιο μοτίβο επέμεινε ο Άρης προκειμένου να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ. Ο Καπνίδης συνέβαλλε στη συνολική βελτίωση του Άρη αποτελώντας ένα επιπλέον σημείο αναφοράς από επιθετικής άποψης «γεμίζοντας» τη γραμμή κρούσης.

Επιπρόσθετα, απεγκλωβίστηκε ο Τάτος από τα μαρκαρίσματα. Αμφότεροι συνεργάστηκαν στο 69ο λεπτό, όταν ο πρώτος είχε δοκάρι με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του δεύτερου.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα καταλογίστηκε –ορθότατα- πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ηρακλή πάνω στον Ντούνη. Ο Τάτος πήρε φόρα από την άσπρη βούλα και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργίου πραγματοποιώντας το 0-2.

Επίσης, ο 27χρονος χαφ σκόραρε για έβδομη φορά στην τρέχουσα σεζόν και δεύτερη κόντρα στα Χανιά.

Τα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά εκτός από μία φάση διαρκείας στο 87ο λεπτό, όπου ο Ρούνεϊ είχε κεφαλιά άουτ σε κενή εστία.

Το ματς διηύθυνε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από τον Σύνδεσμο Αρκαδίας έχοντας ως βοηθούς τους Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο (Κορινθίας) και Δημήτρη Λυμπερόπουλο (Αθηνών) και τέταρτο τον Κωνσταντίνο Αντωνίο (Αθηνών).

Κίτρινες: 55’ Κοζάκης, 70’ Ηρακλής – 50’ Τζανακάκης

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντελής): Γεωργίου, Ζέρης, Ηρακλής (72’ λ.τρ. Αφράτης), Κοζάκης (72’ Ντούμος), Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Λάσκαρης (84’ λ.τρ. Μηλιώτης), Αποστολόπουλος, Ρούνεϊ, Σταματής.

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης (77’ Καράμπελας), Χαριτωνίδης, Σόουζα, Πίτου Γκαρσία (46’ Καπνίδης), Ρόβας (72’ Μακουτά), Παυλίδης, Ντούνης, Ίλιτς, Τάτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση