HomeCity GuideΗμερίδα για την τέχνη και τη βία στο “Σπίτι του Πολιτισμού”

Ημερίδα για την τέχνη και τη βία στο “Σπίτι του Πολιτισμού”

Στην πόλη του Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα με τίτλο «Η Τέχνη απέναντι στη Βία» διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια Ημερίδα με κεντρικό σκοπό την ανάδειξη και άρση του κοινωνικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών με τη συνδρομή και αξιοποίηση των μορφών της τέχνης. Χορός, απαγγελία, αφήγηση, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τραγούδι θα είναι οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τη βία και μέσα από την τέχνη θα της δώσουν μια άλλη διάσταση.

Γιατί όταν η βία εκφράζεται μέσα από την τέχνη εξαγνίζεται αφού έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ακόμα και το άσχημο και να το αναγάγει σε σφαίρες ποιοτικές.

Για την υλοποίηση της Ημερίδας ευχαριστούμε θερμά την εθελοντική συμβολή των Σχολών Χορού «Bailando Fuerte», «Ελίνας Παναρετάκη» και «Χοροκίνηση», τη Θεατρική Ομάδα «Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός» (Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η.) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνης, το Μουσικό Ντουέτο Νικολέτα Κωνσταντάκη και Μάριο Ηλιάκη, τους μαθητές των τμημάτων Ε3 και Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, τις Συμβουλευόμενες του Κέντρου που θα μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία μέσω γραπτού λόγου καθώς και την Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση