HomeΚΟΣΜΟΣΆναυδος ο Σόιμπλε από τη ρητορική Ερντογάν

Άναυδος ο Σόιμπλε από τη ρητορική Ερντογάν

«Είστε φασίστες» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές μεθόδους» σε βάρος των Τούρκων πολιτών στη Γερμανία, πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω την ενσωμάτωσή τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η ρητορική του Ερντογάν με έχει αφήσει άναυδο» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Σύντομα, πεισματικά θα καταστρέψει (τη διαδικασία) της ενσωμάτωσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Το να επιδιορθώσουμε τη ζημιά θα μας πάρει χρόνια» τόνισε ο Σόιμπλε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε σήμερα σε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη:

«Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται».

«Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν από αύριο να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση