HomeΚΟΣΜΟΣΑπό τη Σιγκαπούρη ξεκινά την τελευταία περιοδεία της θητείας του ο Ολαντ

Από τη Σιγκαπούρη ξεκινά την τελευταία περιοδεία της θητείας του ο Ολαντ

Ταξιδεύει στη νοτιοανατολική Ασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έφθασε σήμερα στη Σιγκαπούρη.

Πρώτο σταθμό της τελευταίας περιοδείας στο εξωτερικό που πραγματοποιεί στην πενταετή θητεία του, η οποία θα τον οδηγήσει επίσης στη Μαλαισία και στην Ινδονησία, έγινε γνωστό από την αντιπροσωπεία του.

Υπό οικονομικές και αμυντικές προκλήσεις, η περιοδεία αυτή στη νοτιοανατολική Ασία που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στην Τζακάρτα έχει στόχο κυρίως την ενίσχυση των σχέσεων της Γαλλίας με μια περιοχή «ισχυρής οικονομικής δυναμικής», σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Εκτός απροόπτου, ο Φρανσουά Ολάντ θα έχει μέχρι το τέλος της θητείας του, στα μέσα Μαΐου, μόνο μία άλλη σημαντική δέσμευση στο εξωτερικό έπειτα από 230 ταξίδια σε όλο τον κόσμο από το 2012: τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 29 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Σαράντα διευθυντές επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πλειοψηφία τους, καθώς και ο υπουργός Βιομηχανίας Κριστόφ Σιρίγκ μετέχουν στο ταξίδι στην Ασία.

Πριν συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης Τόνι Ταν Κενγκ Γιαμ, ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των γαλλικών εταιρών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συνεχίζει αύριο την επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη με την έναρξη ενός συνεδρίου 170 γαλλικών start-up εταιριών που δραστηριοποιούνται στην πόλη-κράτος και μια ομιλία για την περιφερειακή και διεθνή κατάσταση με θέμα: «Γαλλία και Σιγκαπούρη, στρατηγικοί εταίροι σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα».

Το ταξίδι του θα συνεχιστεί την Τρίτη στη Μαλαισία, χώρα που διατηρεί στενές σχέσεις με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα.

Θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στην Ινδονησία, όπου ο Ολάντ θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του γαλλικού κράτους, μετά τον Φρανσουά Μιτεράν το 1986.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση