HomeΚΡΗΤΗΣυγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πόλεμου, του φασισμού και της φτώχειας η 18η Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πόλεμου, του φασισμού και της φτώχειας η 18η Μαρτίου και η Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Ρέθυμνο, διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία αύριο στις 12 το μεσημέρι, ενάντια – όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της – στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης έναντι των προσφύγων, ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της Ε.Ε. – Τουρκίας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας στο Ρέθυμνο, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε: «Να υπάρχουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση» καθώς και «να σταματήσουν οι απελάσεις και να καταργηθεί η εγκληματική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας».

Στο κάλεσμα τους για την εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο έξω από το δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι, στην πόλη του Ρεθύμνου, μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία».
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση