Με διάλογο επιχειρεί η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης να επιλύσει ένα πρόβλημα που απασχολεί – όπως φαίνεται – τον κλήρο αλλά και τους ποιμενάρχες καθώς το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μερίδα κληρικών να μην μνημονεύει τους επισκόπους της περιοχής στην οποία υπάγεται η ενορία τους.

Σε σχετικό ανακοινωθέν της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης χαρακτηρίζει ως «λανθασμένη συμπεριφορά» την τακτική αυτή ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει δια ζώσης συναντήσεις με τους εν λόγω ιερείς.

Το κείμενο του ανακοινωθέντος

Αναλυτικότερα, το κείμενο του ανακοινωθέντος έχει ως εξής:

anakoinothen2

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μνημόνευση του Επισκόπου αποτελεί είδος ομολογίας και πίστης στην ενότητα του ποιμνίου υπό τον ποιμένα του και η παρέκκλιση από τον κανόνα αυτόν προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διακοπή της μνημόνευσης των επισκόπων τους έχουν προχωρήσει τέσσερις ιερείς οι ενορίες των οποίων υπάγονται σε Μητροπόλεις της Δυτικής Κρήτης και οι οποίοι έχουν ήδη ενημερώσει για την ενέργειά τους αυτοί τους Δεσπότες τους. Με τον τρόπο αυτό φέρονται να αντιδρούν όχι μόνο στα συμπεράσματα της πρόσφατης συνόδου των ορθοδόξων Εκκλησιών που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων, αλλά και στην ίδια τη διοργάνωσή της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση