Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και ενδεχόμενες χαλαζοπτώσεις αναμένει η ΕΜΥ για αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, τις επόμενες ώρες.

Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα φαινόμενα της «Γαλάτειας» όπως έχει ονομαστεί το κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε στη χώρα τα τελευταία 24ωρα θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και οι πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα για την Κρήτη σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως και 6 μποφόρ ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση