HomeHL-9Επανεξετάζεται η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Μιαμού

Επανεξετάζεται η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Μιαμού

Μετά από αντιδράσεις των κατοίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επανεξέταση της αδειοδότησης για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην θέση Πλαθειά Άμμος στο δημοτικό διαμέρισμα της Μιαμούς του Δ. Γόρτυνας αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Ηρακλείου Σταύρος Αρναουτάκης μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Αντιπροσωπεία κατοίκων των Αστερουσίων με επικεφαλής το Δήμαρχο Γόρτυνας και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφέρειας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή τους.

Οι ίδιοι ζήτησαν την ανάκληση της αδειοδότησης για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, παρουσιάζοντας στον περιφερειάρχη τις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια ενέργεια τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος όσο και τουρισμού.

Μάλιστα σύμφωνα με την Περιφέρεια τα στελέχη της , αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους που υπέγραψαν την τελική αδειοδότηση, έπραξαν σύμφωνα με το νόμο, αξιολογώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους καθώς και τη θετική άποψη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τις επιπτώσεις στην προστατευόμενη περιοχή από την λειτουργία της μονάδας.

Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και την αναίρεση της αρχικής άποψης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το έγγραφο της Αρχαιολογίας, που ζητά προσωρινή παύση οικοδομικών εργασιών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε ότι εντός 10 ημερών με τη βοήθεια των υπηρεσιών της περιφέρειας, θα επανεξετάσουν το όλο θέμα με προσήλωση στην νομιμότητα και γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση