HomeΕΛΛΑΔΑΑντανακλαστικά ΝΔ και αντεπίθεση στο λαϊκισμό με επίκεντρο τη φέτα

Αντανακλαστικά ΝΔ και αντεπίθεση στο λαϊκισμό με επίκεντρο τη φέτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της φέτας και της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά αποτέλεσε σημείο τριβής την περασμένη εβδομάδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Από τη μία η Κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση που ψήφισε τη συμφωνία στην ευρωβουλή ότι δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

Ωστόσο, η ΝΔ «πέταξε» αμέσως το μπαλάκι αναδεικνύοντας την διγλωσσία της Κυβέρνησης, καθώς αφενός ο Υπουργός της Κυβέρνησης κ. Γ. Σταθάκης υπερψήφισε τη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών (απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθει προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και αφετέρου ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όχι για τη φέτα, αλλά για τα εργασιακά θέματα και επιπλέον η Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα την κυρώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ανάμεσα στα οποία και το θέμα της φέτας, μετά την Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) στην οποία συμμετείχαν η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Άρτας, κ. Γιώργος Στύλιος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτές αγροτικών περιοχών και στελέχη της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας καθώς και άνθρωποι του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.

Όπως τονίζει ο Γραμματέας του Κόμματος σε άρθρο του για το θέμα: «Η προπαγάνδα για τη Φέτα δεν είναι παρά το πλεόνασμα πανικού της Κυβέρνησης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση