HomeHL-WorldΣτα… Τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ: Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ

Στα… Τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ: Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ

Όπως δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνει τις ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδά του, μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη της βάσης των Ρεπουμπλικάνων στην περίπτωση που συγκρουστεί με τους αιρετούς του κόμματος αυτού στο Κογκρέσο, όπως δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη μία που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κουινίπιακ, τέσσερις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μόνον το 38% των ψηφοφόρων κρίνει ότι ο Τραμπ κάνει καλή δουλειά, έναντι ποσοστού 55% που δεν εγκρίνει τις ενέργειές του.

Κανένας άλλος πρόεδρος δεν είχε τόσο χαμηλά ποσοστά τόσο νωρίς στην προεδρική του θητεία.

Ακόμη χειρότερα για τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου, το 63% των ψηφοφόρων δηλώνει στη δημοσκόπηση αυτή ότι ο νεοϋρκέζος δισεκατομμυριούχος δεν είναι αρκετά ισορροπημένος και το 55% ότι δεν πιστεύει πως είναι έντιμος.

Για οποιονδήποτε παραδοσιακό πολιτικό αυτά τα ποσοστά θα θεωρούνταν απολύτως καταστροφικά και θα ωθούσαν ακόμη και τους πολιτικούς του συμμάχους να πάρουν τις αποστάσεις τους, προσθέτει το AFP.

Πολλοί εξάλλου στην Ουάσινγκτον σκέφτονται ήδη τις βουλευτικές εκλογές του 2018, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα πραγματικό τεστ για τους αιρετούς Ρεπουμπλικάνους. Οι ενδιάμεσες αυτές εκλογές θεωρούνται συχνά ως ένα κάποιου είδους δημοψήφισμα όσον αφορά τη δράση του προέδρου και οι Δημοκρατικοί ονειρεύονται ήδη να πάρουν πίσω 24 έδρες και τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ένα τέτοιο σενάριο θα κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην πολιτική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εκλεγμένοι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται ως εκ τούτου παγιδευμένοι ανάμεσα σε έναν μη δημοφιλή πρόεδρο και την αισχύνη τους απέναντι στον πολύ κόσμο. Ωστόσο αν αντιταχθούν στον πρόεδρο, τίποτε δεν τους προεξοφλεί ότι θα γλιτώσουν από ένα δηκτικό tweet του ή ακόμη χειρότερα από το ενδεχόμενο να δουν έναν υποψήφιο από το περιβάλλον του Τραμπ να προσπαθεί να ανακόψει την πορεία τους στις προσεχείς εκλογές.

Όσον αφορά το θέμα αυτό, μια άλλη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνει ότι οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι εξακολουθούν να προτίθενται να υποστηρίξουν τον Τραμπ στην περίπτωση σύγκρουσής του με τους εκλεγμένους του κόμματος στο Κογκρέσο.

«Λίγο περισσότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους και από αυτούς που δηλώνουν ότι πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (52%) λένε ότι αν ο Τραμπ και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο έρθουν σε αντιπαράθεση πάνω σε ένα θέμα, αυτοί πρόκειται μάλλον να δείξουν εμπιστοσύνη στον Τραμπ», επισημαίνει το Pew Research Center, που έκανε τη δημοσκόπηση αυτή.

Αντιθέτως, «περίπου το ένα τρίτο (34%) από αυτούς δηλώνει ότι θα έδειχνε εμπιστοσύνη στους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στην περίπτωση που υπήρχε μια διαφωνία με τον πρόεδρο», σύμφωνα και πάλι με το Pew Research Center.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση