HomeHL-9Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Παρασκευή και μετά … αφρικανική σκόνη

Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Παρασκευή και μετά … αφρικανική σκόνη

Ποιες είναι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιξιάτικο καιρό με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν και ίσως κατά τόπους να ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου περιμένουν οι μετεωρολόγοι στην Κρήτη τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι από το Σαββατοκύριακο οπότε και θα γιορτάσουμε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο καιρός χαλάει και πάλι με θυελλώδεις νοτιάδες, αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, νεφώσεις, τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι αν οι πρώτες ενδείξεις για τον καιρό του τριημέρου επαληθευθούν τότε την Καθαρή Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού αναμένεται να γίνει … μετ’ εμποδίων.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο η ΕΜΥ περιμένει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, διαμορφώνοντας έτσι ένα σκηνικό που θα ευνοεί την μεταφορά σκόνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρήτης, ενώ στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νοτιάδες που θα φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή εκτιμάται ότι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ οι άνεμοι μολονότι αρχικά θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις θα στραφούν σε βόρειους – βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα θα αρχίσει και η πτώση της θερμοκρασίας.

Αν και η εικόνα του καιρού που επικρατεί την Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές εκτιμήσεις αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας ενώ οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία ωστόσο θα σημειώσει περαιτέρω πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση