HomeHL-9Δύσκολες ώρες εν μέσω χιονοθύελλας για τέσσερις καθηγητές

Δύσκολες ώρες εν μέσω χιονοθύελλας για τέσσερις καθηγητές

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λυκείου Σφακίων κατά της δημοτικής αρχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολες ώρες εν μέσω χιονοθύελλας πέρασαν καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Χώρας Σφακίων, κατά τη διαδρομή από τα Χανιά προς στο σχολικό συγκρότημα, καθώς η ολισθηρότητα του οδοστρώματος και η χιονόπτωση που επικρατούσε έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία επί της ουσίας στρέφονται κατά του Δήμου Σφακίων. Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για πολλοστή φορά, ο σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Χ. Σφακίων, αντιμετώπισε την απαξίωση και την ολιγωρία του Δήμου Σφακίων.

Σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, ξεκινήσαμε, όπως κάθε πρωί επί πολλά χρόνια για το καθιερωμένο ραντεβού των 06.50 π.μ. στο ΒΙΟΠΑ. Αφού περάσαμε τις δύσκολες στροφές του Ασκύφου, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, παρόλα αυτά φτάσαμε ίσαμε την πρώτη στροφή της Ίμπρου. Σε κείνο λοιπόν το σημείο , το αυτοκίνητο γλιστρούσε και οι τέσσερις συνάδελφοι που ήμασταν μέσα νιώσαμε για μια ακόμη φορά τον κίνδυνο. Ενώ ο καιρός έδειχνε σχετικά ήρεμος, μέσα σε 5 λεπτά βρεθήκαμε στη δίνη μιας χιονοθύελλας και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω χωρίς καν να υπολογίσουμε εκείνη τη στιγμή πως θα βρισκόμασταν υπόλογοι και έρμαια της ανευθυνότητας των υπευθύνων.

Γράφουμε λοιπόν αυτό το κείμενο γιατί ξεχείλισε πια η αγανάκτηση και ο θυμός για αυτή την άδικη συμπεριφορά από τη μεριά του Δήμου, ο οποίος και σε τελική ανάλυση δεν είναι η προϊσταμένη αρχή μας αλλά έχει την ευθύνη μόνο για το σχολείο.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο να μας κατηγορούν πως σκόπιμα δεν πηγαίνουμε στο σχολείο, τη στιγμή που κάθε φορά που χιονίζει αντιμετωπίζουμε τον υπέρτατο κίνδυνο. Επίσης, δε θεωρούμε λογική τη λύση που μας προτείνεται να πηγαινοερχόμαστε από το Ρέθυμνο με συνθήκες παγετού ούτε να ξεκινάμε από τα Χανιά και να διανύουμε το δρόμο 2,5 ωρών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δύσβατος και επίσης εμφανίζει αρκετές φορές παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Στο Δήμο Σφακίων , το αυτονόητο έχει πλέον χαθεί. Προκειμένου να μη διαταραχθούν ισορροπίες και να χαλάσουν σχέσεις, ας μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Ας σημειωθεί εδώ ότι σ’ όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας με όμοια προβλήματα, παίρνονται λογικές αποφάσεις είτε για το κλείσιμο των σχολείων είτε για την αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Προτείνουμε λοιπόν, κάθε φορά που υπάρχουν καιρικά φαινόμενα με χιόνι ή παγετό να βγαίνει έγκαιρα απόφαση από το Δήμο Σφακίων για να ανοίξει το σχολείο 10:00 π.μ. αντί για 8:00. Επίσης να ξεκινά νωρίς το πρωί το εκχιονιστικό μηχάνημα της περιφέρειας για να ανοίξει το δρόμο.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Δεν αντέχουμε πλέον την απαξίωση, την περιφρόνηση, την αδιαφορία στο βωμό των πολιτικών και μη συμφερόντων!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Χ. Σφακίων »

Διαφήμιση
Διαφήμιση