HomeHL-9Το βρεφικό κλάμα έβγαλε τη μητέρα από τη φυλακή

Το βρεφικό κλάμα έβγαλε τη μητέρα από τη φυλακή

Εθελοντικό… babysitting στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Baby sitting… έκαναν χθες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ακόμα και δικηγόροι! Πότε ο ένας, πότε ο άλλος κρατούσαν το νεογέννητο βρέφος νεαρής κρατούμενης εν αναμονή της δίκης της στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πατρίς».

Το βρέφος γεννήθηκε πριν από 32 ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενη η νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία. Η Βουλγάρα μετήχθη στοΗράκλειο για το δικαστήριό της και μαζί με αυτήν …μετήχθη και το βρέφος. Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε στην αρχή της εβδομάδας, αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ψάχνουν βραστήρες και γάλα για να εξυπηρετήσουν τη μητέρα και να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για το νεογέννητο.

Χθες, στην αίθουσα του κτιρίου της πρώην Τουριστικής Αστυνομίας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν από το βρεφικό κλάμα, που ακουγόταν από το βάθος του προθάλαμου στον χώρο όπου οδηγούνται προσωρινά οι κρατούμενοι μέχρι να έρθει η ώρα της δικής τους εκδίκασης. Μωρό είναι αυτό και όπως ήταν φυσικό ήθελε τάισμα, ντάντεμα, νανούρισμα…

Μάλιστα όταν έφθασε η στιγμή να καθίσει η μητέρα στο εδώλιο, σωφρονιστικοί, αστυνομικοί αλλά και δικηγόροι προσφέρθηκαν να το κρατήσουν αγκαλιά μέχρι να ολοκληρωθεί η πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα μαζί με μία ακόμα Βουλγάρα κάθισαν στο εδώλιο για σωρεία κλοπών πορτοφολιών από τσάντες γυναικών σε καταστήματα του Ηρακλείου. Το «δίδυμο» είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για με- γάλο χρονικό διάστημα μέχρι και τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο.

Σε κάποιες από τις κλοπές «αδιάψευστος μάρτυρας» ήταν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικοί κατέθεσαν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ενοχή τους, υποστηρίζοντας ότι το βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση το υλικό αυτό εντοπίστηκαν στο δρόμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και δεν υποδείχθηκαν από τρίτα άτομα. Εκείνες αντιλαμβανόμενες ότι τις είχαν πάρει χαμπάρι, προσπάθησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες καφετέριας στο κέντρο, όμως τελικά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. «Από τη στιγμή που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, σταμάτησαν οι κλοπές με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία» κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εκείνες έχουν διαπράξει όλες τις αποδιδόμενες κλοπές.

Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών, όμως αποφάσισε η έφεση της νεαρής μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ύπαρξη του νεογέννητου βρέφους. Ουσιαστικά το δικαστήριο έδωσε στη νεαρή μητέρα την ευκαιρία να συνετιστεί και να μεγαλώσει σωστά το παιδί, το οποίο δεν φταίει σε τίποτα να μεγαλώνει μέσα σε μία φυλακή. Στη συγκατηγορούμενή της η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση