HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ουγγαρία σχεδιάζει κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου

Η Ουγγαρία σχεδιάζει κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου

Και καταθέτει προτάσεις στην ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει η Ουγγαρία στην ΕΕ, με τις οποίες θα ζητά από τις Βρυξέλλες να προχωρά η Ένωση αυτόματα σε κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ζόλταν Κοβάτς ισχυρίστηκε ότι η εκλογή Τραμπ στις ΗΠA έχει συμβάλλει σε «αλλαγή κλίματος της Ευρώπης» και έκανε λόγο για «δικαίωση» του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα υπήρξε μία αλλαγή κλίματος όσον αφορά το προσφυγικό κλίμα.

Ο Κοβάτς είπε ότι όλοι όσοι θα ζητούν άσυλο από την Ουγγαρία θα κρατούνται σε «καταφύγια» -όπως τα χαρακτήρισε- μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασύλου τους και είπε ότι θα είναι «ελεύθεροι» να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

«Κανείς μετανάστης -ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να τους δοθεί άσυλο- δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα μέχρι να υπάρξει νομική απόφαση για το εάν δικαιούνται πολιτικού ασύλου, για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες ή οτιδήποτε άλλο, επομένως δεν έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας κινήσεων στη χώρα» τόνισε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι αιτήσεις ασύλου θα χρειάζονται μήνες για να εξεταστούν και κάθε υπόθεση θα εξετάζεται ξεχωριστά.

Η Ουγγαρία έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ για την πολιτική της απέναντι στην προσφυγική κρίση. Έντονες επικρίσεις προκάλεσε η απόφαση της χώρας να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και η άρνησή της να δεχτεί τις ποσοστώσεις που πρότεινε η ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης τόνιζε ότι περιμένει πως θα υπάρξει νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και σημείωσε: «Εάν διατηρήσουμε το υπάρχων καθεστώς, δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε τι συμβαίνει στα σύνορά μας ή εντός της ΕΕ».
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση