HomeHL-9Σωρεία ελλείψεων που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους…έβγαλαν οι έλεγχοι

Σωρεία ελλείψεων που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους…έβγαλαν οι έλεγχοι

Στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σωρεία σοβαρών ελλείψεων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακαεραιότητα του συνόλου των εργαζομένων στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου, διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά μετά από ελέγχο, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά κατά των έλεγχο διαπιστώθηκαν:

“Σε πολλά απορριμματοφόρα οχήματα δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας τους, καθώς και οι κάμερες οπισθοπορείας, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε καθημερινό κίνδυνο οι εργαζόμενοι. Ελλιπή μέσα πυρόσβεσης – πυρασφάλειας, ακόμα και σε χώρους με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς όπως, ο χώρος του μηχανουργείου επισκευής βαρέων οχημάτων, ο χώρος ξυλουργείου όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, αλλά ακόμα και οι πυροσβεστήρες που βρίσκονταν στον χώρο έχουν λήξη από το 2013 (φωτογραφίες)!!!

Ο χώρος των αποδυτηρίων δεν λειτουργεί καθώς οι χώροι προσωπικού καθαρισμού των εργαζομένων (ντουζιέρες) είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι φοριαμοί είναι σε αριθμό μόλις 11 και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των 70 εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν τα μικρόβια στα σπίτια τους και στα παιδιά τους.

Τα μέτρα ατομικής προστασία ήταν ελλιπή σε υπόδηση, ένδυση κ.τ.λ. Αλγεινή εντύπωση μας έκανε το γεγονός, ότι δίνονταν εντολές επισκευής οχημάτων χωρίς να είναι υπογεγραμμένες από τον εντολέα (γραφείο κίνησης), πράγμα που προκαλεί έντονη ανησυχία ειδικά στην περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος για την απόδοση των ευθυνών.

Κατά την διενέργεια του ελέγχου, εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν τους έχει γίνει ο απαραίτητος εμβολιασμός για σοβαρές ασθένειες, καθώς ακόμα και τα οχήματα που πάνε για επισκευή δεν έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται (φωτογραφίες). Καλούμε την Δημοτική αρχή αλλά και το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τις ελλείψεις της υγιεινής και ασφαλείας.

Το ΕΚΗ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε όλες αυτές τις ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, όπως η παράθεση αυτών στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ήδη η Τεχνική επιθεώρηση εργασίας δήλωσε ότι θα προχωρήσει στις ανάλογες κυρώσεις”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση