HomeCity GuideΠαρουσίαση βιβλίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Παρουσίαση βιβλίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

«Αν σ’ αγαπά ο τόπος σου, σε θέλει ο κόσμος όλος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Καστελλίου, στις 11.30 π.μ. παρουσιάζεται το βιβλίο με τα Πρακτικά της Διημερίδας,  που έγινε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού ΔΟΠΑΠ,  στις 16 και 17 Απριλίου 2016.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Κωνσταντίνος Στρατάκης, επίτιμος Λυκειάρχης και ο κ. Στέφανος Ψυλλάκης, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Καλογεράκης,  Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου.

parousiasi-vivliou

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αποτελείται από 72 χωριά και οικισμούς, διανύοντας τον έκτο χρόνο από την ίδρυσή του, (2010). Κάθε χωριό, κάθε οικισμός,  κάθε γειτονιά,  κάθε στενό  και  δρομάκι,  έχει τη δική του μοναδική ιστορία, που ξετυλίγεται στο πέρασμα των χρόνων.  Σ’ αυτόν τον τόπο δημιουργήθηκε ένας ξεχωριστός πολιτισμός, φτάνοντας ως τις μέρες μας,  κληρονομώντας τον η μια γενιά από την άλλη. Δεκάδες είναι  οι ενεργοί  Πολιτιστικοί Σύλλογοι  του Δήμου. Το έργο τους σπουδαίο και αξιοθαύμαστο. Μεγάλη η ευθύνη τους για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού,  της κουλτούρας, των βυζαντινών ναών, των αρχαιοτήτων, της μουσικής, των παραδόσεων των χωριών τους.

Στη σημερινή εποχή, όλοι αναζητούμε με αγωνία τις ρίζες μας. Οι ανθρώπινες αξίες καταρρέουν, τα ιδανικά συρρικνώνονται, τα πρότυπα των νέων λιγοστεύουν, οι επιλογές ελαχιστοποιούνται. Αναζητώντας τους συνεκτικούς δεσμούς, που ενώνουν τους κατοίκους των 72 χωριών και οικισμών του τόπου, πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στο Καστέλλι με τίτλο :

«Αν σ’ αγαπά ο τόπος σου σε θέλει ο κόσμος όλος»

Η Δημοτική αρχή και ο ΔΟΠΑΠ, παραδίδει τα Πρακτικά της Διημερίδας στους πολίτες σε ένα καλαίσθητο τόμο. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε χωριού, γίνεται δειλά ένα μικρό βήμα μπροστά, βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μεγαλύτερα στο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση