HomeHL-EconomyΧαοτική η διαδικασία ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Χαοτική η διαδικασία ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Παράταση ζητούν οι οικονομολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η χαοτική γραφειοκρατία και ο τεράστιος όγκος δικαιολογητικών αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από το να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, στον οποίο μέχρι σήμερα έχει κατατεθεί μικρός αριθμός επενδυτικών προτάσεων.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του αναπτυξιακού και μετά από μία παράταση που ήδη έχει δοθεί- έως τις Ιανουαρίου- το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά τη μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα, «Ενισχύσεων “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού N. 4399/2016» και «Ενισχύσεων “Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ” του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016» έως τις 23 Μαρτίου 2017 και των φακέλων τεκμηρίωσης μέχρι την 30 Μαρτίου 2017.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη αναφέρει αναφέρεται ότι οι λόγοι του συγκεκριμένου αιτήματος αφορούν στην κατάθεση μέχρι σήμερα μικρού αριθμού προτάσεων ένταξης στον νέο επενδυτικό νόμο, αλλά και στο γεγονός ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, λόγω της γραφειοκρατίας στην κατάρτιση του φακέλου τεκμηρίωσης και της μη έκδοσης ερμηνευτικών εγκυκλίων για την κατανόηση των περίπλοκων διαδικασιών και διατάξεων του νέου επενδυτικού νόμου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «οι πολύπλοκες και σε πολλές περιπτώσεις ασαφείς διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και μη κατανοητές στους επενδυτές, με τις πρακτικές παραπομπής σε έκδοση κανονιστικών πράξεων, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση