HomeΣΠΟΡΧανιά Πλατανιάς 1-2

Χανιά Πλατανιάς 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το χρώμα της πόλης είναι κόκκινο! Ο λόγος για την Κρήτη και τα Χανιά όπου ο Πλατανιάς στο ντέρμπι της πόλης επιβλήθηκε του ΑΟΧ με σκορ 2-1, σε ματς που διεξήχθη την Τετάρτη . Οι δύο σύλλογοι διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για την τελευταία αγωνιστική της φάσης του δεύτερου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έθεσε τέλος στην πορεία των Χανίων στον θεσμό, καθώς τερμάτισαν στην τελευταία θέση. Αντιθέτως ο Πλατανιάς βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στον επόμενο γύρο, καθώς έφτασε τους έξι βαθμούς. Την δεδομένη στιγμή ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα κοντραριστεί την Πέμπτη, με την Σπάρτη.

Σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών ή ισοπαλίας, τότε ο Πλατανιάς θα προκριθεί και επίσημα, ενώ για να καταφέρει η Σπάρτη να περάσει, θέλει οπωσδήποτε νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους», σε συνδυασμό με διαφορά τερμάτων.

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Πλατανιάς έλεγξε το ματς, μετά το πέρας του πρώτου 20άλεπτου, έκλεισε τους χώρους και δεν απειλήθηκε καθόλου. Τα γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από λάθη των αμυνών των δύο ομάδων.

Ο Ντιλαβέρ πέτυχε αυτογκόλ μόλις στο 4’ ενώ οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τα γκολ των Γιακουμάκη και Ντίνα. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν αποκαρδιωτικός και οι «ερυθρόλευκοι» διαχειριζόμενοι το τέμπο, έφτασαν στην νίκη.

Πέτυχε αυτογκόλ, αλλά το γύρισε ο Πλατανιάς

Δυναμική ήταν η εκκίνηση των Χανίων στο παιχνίδι, καθώς κατόρθωσαν να πάρουν άμεσα το προβάδισμα, πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά παιχνιδιού. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσουκάνη, ο Ντιλαβέρ προσπαθώντας να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του, για το 1-0. Το γρήγορο τέρμα αφύπνισε τον Πλατανιά, ο οποίος αναζήτησε την ισοφάριση.

Η αλήθεια είναι πως έλαβε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο ΑΟΧ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αποτελεσματικος στα μετόπισθεν, καθώς δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να τον ανησυχήσουν.

Πάντως τα πράγματα άλλαξαν άρδην σε μόλις τέσσερα λεπτά. Τα λάθη στα οποία υπέπεσε η άμυνα των γηπεδούχων, τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Πλατανιάς, γυρίζοντας το σκορ.

Αρχικά και συγκεκριμένα στο 24’, σε αντεπίθεση της ομάδας από τον χώρο του άξονα, ο Ντίντακ κουβάλησε την μπάλα, έβγαλε κάθετη πάσα στον Γιακουμάκη, οι Θεολόγου και Δαμιανάκης δεν κατόρθωσαν να διώξουν, με συνέπεια ο νεαρός επιθετικός να πραγματοποιεί εύκολα το 1-1 απέναντι στον Αθανασίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ώθηση. Αγωνιστική και ψυχολογική. Ο ΑΟΧ έδειχνε να αιφνιδιάζεται από το τέρμα που δέχτηκε και στο 27’, ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Ηλιάδης δέχτηκε γρήγορα την μπάλα από εκτέλεση πλαγίου, έκανε την σέντρα, οι αμυνόμενοι δεν κατόρθωσαν να διώξουν και ο Ντίνας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την ολική ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, ενώ τα Χανιά προσπαθούσαν να επιτεθούν με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι κοντρόλαραν το παιχνίδι μέχρι την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Κακός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, πρώτο σουτ στο 82’!

Μειωμένος αισθητά ήταν ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι πως στα πρώτα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση. Για την ακρίβεια αμφότεροι οι σύλλογοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Τα Χανιά από την μεριά τους δεν έβρισκαν κενούς χώρους, με συνέπεια να μην μπορούν να απειλήσουν. Από την  αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να διατηρήσουν το σκορ.

Κυρίως παιχνίδι κέντρου παρακολουθήσαμε μετά την ανάπαυλα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά το 60’, υπήρξαν πολλές διακοπές. Μάλιστα έγιναν και κάποια μαρκαρίσματα στα οποία ο διαιτητής της συνάντησης αναγκάστηκε να δείξει την κίτρινη κάρτα.

Ενδεικτικό είναι πως από το 69’ έως και το 73’ βγήκαν μαζεμένες τέσσερις κίτρινες κάρτες. Παρά ταύτα νεύρα δεν υπήρχαν στο παιχνίδι, που κύλησε σχετικά ήρεμα εάν αναλογιστεί κανείς πως επρόκειτο για ντέρμπι.

Ο Παράσχος διαχειρίστηκε έξυπνα το ματς, από την στιγμή που είχε το προβάδισμα στο σκορ και δεν επέτρεψε στα Χανιά να απειλήσουν. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 80’ για να συμβεί το πρώτο σουτ του δευτέρου μέρους. Ο Γιακουμάκης δοκίμασε να νικήσει με περίτεχνο τρόπο την εστία του Αθανασίου, όμως δεν τα κατάφερε.

Η απώλεια φάσεων είχε ως συνέπεια να ευνοεί τους φιλοξενούμενους, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν ο Πλατανιάς πήρε το τρίποντο και όπως όλα δείχνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου) Βοηθοί: Βυζιργιαννάκη (Ρεθύμνου) και Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: 8’ Αποστολόπουλος, 69’  Φουρλάνος, 69’ Θεολόγου, 73’ Ηρακλής – 72’ Γκνιάτις, 89’ Γιορέντε

ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας (89’ Μαργαρίτης), Σταματής (57’ Ντούμος), Αποστολόπουλος (65’ Λύρας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος) : Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ηλιάδης (72’ Τσουράκης), Γιορέντε, Ντίνας (82’ Σκαρντοβέλι) , Πριντέτα, Αποστολόπουλος, Ντίντακ, Ντιλαβέρ (68’

Διαφήμιση
Διαφήμιση