HomeΚΡΗΤΗΞανά στη βουλή η προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές χρεώσεις

Ξανά στη βουλή η προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές χρεώσεις

Για τις διατραπεζικές συναλλαγές και τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την προστασία των καταναλωτών από υπερβολικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές και στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές χρεώνονται υπερβολικά από τις τράπεζες αφού για μικρά ποσά ξεκινούν από 2 ευρώ και με τη μεγάλη πλειοψηφία να κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ ανά συναλλαγή, ενώ καταγγέλλονται και περιπτώσεις χρεώσεων που ξεπερνούν τα 10 και 20 ευρώ.

Επειδή η προώθηση της υποχρεωτικότητας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οδηγεί τους καταναλωτές και εν γένει τους συναλλασσόμενους, στην μέγγενη των υπερβολικών χρεώσεων των τραπεζών .

Επειδή οι χρεώσεις για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, που                            θα  γίνουν  σχεδόν υποχρεωτικές, είναι επίσης υπερβολικές κατά παράβαση του κανονισμού 751/15 που έπρεπε να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από 9 Δεκεμβρίου 2015 και

επειδή ως Υπουργείο είστε αρμόδιο για θέματα που άπτονται του εμπορίου και της προστασίας Καταναλωτή

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Προτίθεστε να προστατεύσετε τους συναλλασσόμενους καταναλωτές με κατάργηση ή έστω με θέσπιση  πλαφόν στις χρεώσεις για τις  διατραπεζικές  συναλλαγές;
  2. Τι γίνεται με την εφαρμογή του κανονισμού 751 του 2015 για τη χρέωση κατά τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών;»

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προγραμματίζεται για την προσεχή Παρασκευή 16-12-2016 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση