HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα καλύτερα της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-2Του Ευθύμη Φασουλάκη

 Το διήμερο 6-7/12 , διεξήχθη η έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ , όπου και πρόεκυψε και η τελική κατάταξη τους και ποιες ομάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση , ποιες συνεχίζουν στο Europa League και για ποιες τελείωσε πρόωρα το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ας δούμε τα καλύτερα αυτής της αγωνιστικής και μια συνοπτική παρουσίαση των υπόλοιπων αγώνων.

Ντιναμό Κιέβου – Μπεσίκτας 6-0 :  Οι Τούρκοι , ήθελαν νίκη στην Ουκρανία για να πάρουν την πρόκριση , εκμεταλλευόμενοι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι Μπενφίκα – Νάπολι . Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά και οδηγήθηκαν σε μια ντροπιαστική ήττα με 6-0 από την αδιάφορη Ντιναμό. Τα γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχαν οι Μπεσεντίν στο 9,Γιαρμολένκο στο 30 με πέναλτι, Μπουγιάλσκι στο 32 , Γκονζάλες στο 45+3 ,Σίντορτσουκ στο 60 και Μοράες στο 77.

Κομβικό σημείο στον αγώνα ήταν το πέναλτι που κέρδισε η Ντιναμό με το σκορ στο 1-0 που οδήγησε και στην αποβολή του Μπεκ . Στο 56 ήρθε και η αποβολή του Αμπουμπακάρ και όλα τελείωσαν για την Μπεσίκτας.

Οι Ουκρανοί πέτυχαν μια νίκη γοήτρου σε μια χρονιά που δεν παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη , ενώ οι Τούρκοι παρά την βαριά ήττα , αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους και θα συνεχίσουν στο Europa League με ελπίδες για διάκριση.

Παρί Σεν Ζερμέν –Λουντογκόρετς 2-2 : Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της αγωνιστικής , η Παρί , παρότι ήθελε την νίκη για να πάρει την πρώτη θέση , έμεινε στην ισοπαλία με τους μαχητικούς Βούλγαρους , οι οποίοι με αυτόν τον βαθμό, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Europa League.

Τα γκολ του αγώνα , πέτυχαν  , για την Λουντογκόρετς , που μάλιστα προηγήθηκε 2 φορές , οι Μισιντιτζιάν στο 15 και Βάντερσον στο 69,ενώ για την Παρί  ο Καβάνι στο 61 και ο Ντι Μαρία στο 92.

Η Παρί , έχασε την ευκαιρία για την κατάληψη της πρώτης θέσης και ενδεχομένως για μια πιο εύκολη κλήρωση αν και μπορεί να της βγει σε καλό αυτό τελικά , ενώ η Λουντογκόρετς με δεδομένη την δυναμικότητα του ομίλου πέτυχε το καλύτερο δυνατό , καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-2 :  Σε ένα παιχνίδι τελικό για την πρώτη θέση του ομίλου , οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 , αποτέλεσμα που έδωσε την πρώτη θέση στην ομάδα του Τούχελ.

Παρότι η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0 με 2 γκολ του Μπενζεμά στο 28ο και το 53ο λεπτό , η Ντόρτμουντ πέτυχε κάτι το αξιέπαινο , ισοφαρίζοντας σε 2-2 και μάλιστα μέσα στο Μπερναμπέου , την ομάδα του Ζιντάν , με γκολ των Ομπαμεγιάνγκ στο 60 και Ρόις στο 88ο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ που με το γκολ του Ρόις , έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας σε φάση ομίλων με 21 γκολ , πήρε την πρώτη θέση και δεδομένου ότι αποφεύγει την Μπάγερν και την Ρεάλ , ελπίζει σε μια πολύ καλή κλήρωση στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά τους Πρωταθλητές Ευρώπης , παρότι τερμάτισαν δεύτεροι , έχοντας να αντιμετωπίσουν μια εκ των Γιουβέντους , Άρσεναλ , Μονακό , Νάπολι και Λέστερ , ελπίζουν σε μια καλή κλήρωση αν και θα είναι φαβορί όποιος και να ναι τελικά ο αντίπαλός τους .

Μπενφίκα- Νάπολι 1-2 :  Σε ένα παιχνίδι που , λόγω της έκβασης του παιχνιδιού της Ουκρανίας , ήταν από νωρίς μόνο υπόθεση της πρώτης θέσης καθώς και οι 2 ομάδες είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση , η Νάπολι  κέρδισε 2-1 στο Ντα Λουζ και κατέκτησε αυτή την πρώτη προνομιούχο θέση .

Τα γκολ για τους Παρτενοπέι , πέτυχαν , οι Καγιεχόν στο 60 και Μέρτενς στο 79 ενώ μείωσε για την Μπενφίκα στο 87 ο Χιμένεζ .

Η Νάπολι παρότι δεν ήταν σταθερή στην φάση των ομίλων και κινδύνεψε ακόμα και με αποκλεισμό , πέρασε ως πρώτη ενώ και η Μπενφίκα που φαινόταν ότι μπορεί να χάσει την δεύτερη θέση από την Μπεσίκτας πέρασε και αυτή και ελπίζει να πέσει σε μια από τις εκπλήξεις των ομίλων για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια , την Τρίτη είχαμε , Μπαρτσελόνα-Γκλάντμπαχ 4-0 , με χατ-τρικ του παροπλισμένου Αρντά Τουράν , Μάντσεστερ Σίτυ – Σέλτικ 1-1 , με τον δανεικό από την ομάδα του Γκουαρντιόλα , Ρόμπερτς , να σκοράρει για τους Σκωτσέζους , Αϊντχόβεν – Ροστόφ 0-0, με τους Ολλανδούς να μένουν εκτός Ευρώπης σε μια μεγάλη έκπληξη και  Βασιλεία – Άρσεναλ 1-4 , με την ομάδα του Βενγκέρ να κατατάσσεται πρώτη και να θέλει να αποφύγει την Μπάγερν ( και την Ρεάλ) για να πάει πέρα από τους 16 .

Την Τετάρτη είχαμε , Γιουβέντους-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 , με την Μεγάλη Κυρία και αυτή να θέλει να αποφύγει τα δύο μεγαθήρια που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση για να αποφύγει αποκλεισμό στην φάση των 16 όπως πέρυσι . Επίσης , Πόρτο –Λέστερ 5-0 , σε μια  ανώδυνη συντριβή για την ομάδα του Ρανιέρι , Λέγκια –Σπόρτινγκ 1-0 , με τους μαχητικούς Πολωνούς να προκρίνονται στο Europa League, όπως προκρίθηκε και η Τότεναμ με το 3-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας , Λυών- Σεβίλλη 0-0 , Λεβερκούζεν –Μονακό 3-0 και Μπριζ- Κοπεγχάγη 0-2.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης , η κλήρωση της Παρασκευής , θα αναδείξει τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στην φάση των 16 κάτι που θα κρίνει κατά πολύ και την έκβαση της διοργάνωσης , καθώς αν κληρωθούν τα μεγάλα φαβορί μεταξύ τους , ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες εκπλήξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση