HomeHL-9Νέα ΕΔΕ για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Νέα ΕΔΕ για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Τι αναφέρει η ΔΥΠΕ Κρήτης για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη αλλά με αναφορές για παράβαση καθήκοντος σε μια καρδιολόγο, την αναισθησιολόγο και μια νοσηλεύτρια για την χορήγηση επιπλέον ποσότητας αδρεναλίνης στο παιδί (κάτι όμως που δεν συσχετίζεται με τον θάνατό του) καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε η παιδοαναισθησιολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Ματσώτα.

Ωστόσο, αφού δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία για τους λόγους που οδηγήθηκε το μικρό κοριτσάκι στο θάνατο ενώ υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια από την μύτη της, η ΔΥΠΕ Κρήτης συνεχίζει την προανακριτική διαδικασία πραγματοποιώντας νέα ΕΔΕ.

Μάλιστα η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη είπε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι είναι ψευδής η καταγγελλία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η ΕΔΕ ενοχοποιεί μια νοσηλεύτρια.

Η κ. Μαυρομάττη σημείωσε: «Το πόρισμα της καθηγήτριας κ. Ματσώτα δεν καταλήγει πουθενά, με την έννοια ότι δεν ενοχοποιούνται κάποια πρόσωπα για τον θάνατο του παιδιού ούτε μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό είναι ψέμα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε νέα ΕΔΕ, γιατί δεν έχουμε απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη και χάθηκε ένα παιδί. Οι γονείς περιμένουν να μάθουν την αλήθεια και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διερευνούμε την υπόθεση».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθηγήτρια που έκανε την ΕΔΕ επικεντρώθηκε στο θέμα της χορήγησης αδρεναλίνης και διαφώνησε για το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε στο παιδί, καθώς για το συγκεκριμένο ιατρικό περιστατικό υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά πρωτόκολλα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Ωστόσο η υπεύθυνη γιατρός είπε ότι το πρωτόκολλο που ακολούθησε ήταν το ενδεδειγμένο και δεν επέρριψε ευθύνες σε άλλους γιατρούς ή νοσηλευτές ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες της.

Δείτε εδώ την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Αθήνα παραδόθηκε στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ωστόσο δεν ρίχνουν φως στα αίτια του θανάτου

της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Τις εξετάσεις διενήργησε η Μονάδα Τοξικολογίας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ερωτηματικά παραμένουν και δεν προκύπτουν ξεκάθαρα στοιχεία και απαντήσεις για τους λόγους που το μικρό κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία της ανάνηψης.

Τώρα οι αρμόδιοι προχωρούν σε νέα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε μια ακόμη προσπάθεια να φωτιστεί η υπόθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση