HomeHL-WorldΕρντογάν σε ΕΕ: Μην μας απειλείτε θα ανοίξουμε τις πύλες των συνόρων στους μετανάστες

Ερντογάν σε ΕΕ: Μην μας απειλείτε θα ανοίξουμε τις πύλες των συνόρων στους μετανάστες

Νέες απειλές από την Άγκυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, «εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση προχωρήσει περαιτέρω».

Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέρου έρχονται λίγες ώρες μετα΄τις απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ που είπε ότι χωρίς τη βοήθεια της Αγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, και μετά το ψήφισμα με ευρεία πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζήτησε να «παγώσουν» προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας.

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες εμείς τους δίνουμε τροφή. Τι θα συμβεί αν ανοίξει τις πύλες η Τουρκία; Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν» συνέχισε ο Ερντογάν.

Οι απειλές Γιλντιρίμ

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, λέγοντας ότι χωρίς τη βοήθεια της Αγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών.

Παράλληλα σημείωσε πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ηπειρο από ό,τι στην Τουρκία.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση