HomeΣΠΟΡΚατέρρευσε και συνετρίβη με 3-0 ο ΠΑΟ από τη Σταντάρ Λιέγης

Κατέρρευσε και συνετρίβη με 3-0 ο ΠΑΟ από τη Σταντάρ Λιέγης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατώτερος των προσδοκιών εμφανίστηκε σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός.

H oμάδα του Στραματσόνι (δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 την Πέμπτη από τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο και ουσιαστικά είδε να ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το γκολ του Σισέ στο 61΄ και του Μπελφοντίλ στο 75΄, 93΄ χάρισαν τη μεγάλη νίκη στους Βέλγους, που έφτασαν στους 5 βαθμούς, την ώρα που το «τριφύλλι» με μόλις έναν για να περάσει θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα» στον όμιλο.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Εμποκού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77΄

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν νευρικός, δεν έχει καλή οργάνωση στο παιχνίδι του κι αν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Μπεργκ στο 9΄, οι «πράσινοι» δεν απείλησαν καμία άλλη φορά την εστία του Ουμπέρ.

Τα προβλήματα για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι (είδε το ματς από το μπουθ καθώς ήταν τιμωρημένος και χρέη προπονητή στο ματς εκτέλεσε ο Μούτσι) δεν έλλειψαν ούτε στην άμυνα, καθώς οι Βέλγοι βρήκαν αρκετές φορές ανοιχτούς διαδρόμους και σε δύο τρεις περιπτώσεις έγιναν πάρα πολύ απειλητικοί για την εστία του Στιλ.

Οι πολλές απουσίες που είχαν οι «πράσινοι» (Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Σάμπα) σαφώς και φάνηκαν από το ξεκίνημα του ματς, ενώ σα να μην έφταναν όλες αυτές ήρθε στο 30΄ και ο Μάρκους Μπεργκ να ζητήσει αλλαγή και να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στο τεχνικό τιμ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο Μπεργκ υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Σουηδός ήταν αυτός που στο 9΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, αλλά το βολέ που επιχείρησε βρήκε στον Σολτζ και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό μέχρι το 15΄, με τους Βέλγους να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μετόπισθεν και σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν στην αντεπίθεση.

Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, στο 26΄, αλλά ο Στιλ βγήκε έγκαιρα κι απομάκρυνε το πλασέ του Σα στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Στο 38΄ βγήκαν τρεις παίκτες της Σταντάρ στην κόντρα με έναν του Παναθηναϊκού (Ιβάνοφ), ωστόσο, ο Μπελφοντίλ καθυστέρησε πάρα πολύ κι όταν έδωσε στον Σα ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι και στο πρώτο 10λεπτο έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, με τον Εμποκού να είναι πρωταγωνιστής, με το σουτ που επιχερίρησε κι απόκρουσε ο Ουμπέρ, ενώ στη συνέχεια το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα στο ματς, στο 61΄ ο Σισέ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά τη Σταντάρ στο ματς (1-0). Το γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τους γηπεδούχους, η ψυχολογία τους έπεσε στο… μηδέν και μοιραία ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων στο 75΄. Ο Μπελφοντίλ σα σε προπόνηση μπήκε στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 2-0.

Δύο λεπτά μετά ο Εμποκού αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (χτύπησε αντίπαλό του εκτός φάσης) και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Μπελφοντίλ με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην εξέδρα με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες και να ζητά νίκη επί του Ολυμπιακού.

Κίτρινες:
Εμποκού, Ιβανόφ, Μολέδο – Σα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Μούτσι):
Στιλ, Μέστο (77΄ Χατζηγιοβάνης), Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λουντ, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86΄ Ρινάλντι), Μπεργκ (30΄ Λέτο).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α.Γιάνκοβιτς):
Ουμπέρ, Έλντερσον (46΄ Φιόρε), Ραχμάν, Σολτζ, Εντμίλσον (88΄ Ενμπενζά), Τρεμπέλ, Φάι, Λαϊφής, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση