HomeΚΟΣΜΟΣΣυνελήφθη στο Βερολίνο ύποπτος για τρομοκρατία και σχέσεις με τους τζιχαντιστές

Συνελήφθη στο Βερολίνο ύποπτος για τρομοκρατία και σχέσεις με τους τζιχαντιστές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο προάστιο Σένεμπεργκ του Βερολίνου έναν 27χρονο ύποπτο για τρομοκρατική δράση και διασυνδέσεις με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος δήλωσε στις αρχές ότι είναι Σύρος στην καταγωγή κι ότι βρίσκεται στη Γερμανία απ’ το 2015. Σύμφωνα, πάντως, με κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται περί «μοναχικού λύκου», που γεννήθηκε στην Τυνησία και ήταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της γερμανικής  αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Το όνομά του είναι Ασράφ Αλ Τ., σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt.

Η χθεσινή έφοδος των αρχών στο διαμέρισμά του έγινε αφού κρίθηκε ότι υπήρχε κάποια άμεση απειλή, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

O υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ανακουφισμένος μετά τη σύλληψη του υπόπτου για τρομοκρατία. «Ήταν μια σημαντική υπόθεση», είπε μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στο Βερολίνο.  «Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να συλλάβουμε αυτόν τον ύποπτο». Πρόσθεσε δε ότι οι αρχές κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία.

Στην ηλεκτρονική του σελίδα το γερμανικό περιοδικό Focus υποστηρίζει ότι ο συλληφθείς είναι άκρως επικίνδυνος. Στους κύκλους ασφαλείας του Βερολίνου τον παρομοιάζουν με τον Σύρο Ντζαμπέρ αλ Μπακρ, που είχε συλληφθεί προ τριών εβδομάδων στη Λειψία και αυτοκτόνησε στο κελί του. Η πληροφορία που οδήγησε στη χθεσινή σύλληψη προήλθε  από μυστικές υπηρεσίες τρίτης χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση