HomeΚΟΣΜΟΣΟμπάμα: Ψηφίστε Χίλαρι, κάντε το για εμένα

Ομπάμα: Ψηφίστε Χίλαρι, κάντε το για εμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να τον διαδεχθεί η Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο με ένα μήνυμα που μπορεί να συνοψισθεί σε μια φράση: κάντε το για εμένα.

Καθώς χαίρει μιας δημοτικότητας που δεν έχουν γνωρίσει πολλοί από τους προκατόχους του (54% σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Gallup), o Δημοκρατικός πρόεδρος εντείνει τις προσπάθειές του στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κυρίως στις πολιτείες που η μάχη μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να είναι αμφίρροπη.

Την εβδομάδα που απομένει έως τις εκλογές, ο κ. Ομπάμα δεν θα περάσει πολύ χρόνο στον Λευκό Οίκο: οι ημέρες του θα είναι αφιερωμένες στην προώθηση της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εξωτερικών του. Μετά το Κολούμπους του Οχάιο, όπου βρέθηκε χθες Τρίτη, θα ακολουθήσει το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, την Πέμπτη το Μαϊάμι και στη συνέχεια το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και την Παρασκευή το Σάρλοτ, επίσης στη Βόρεια Καρολίνα.

Σε κάθε ομιλία του ακούγονται κομπλιμέντα για την Κλίντον («δεν έχει υπάρξει κανένας άνδρας ή γυναίκα που να έχει τόσα προσόντα για να αναλάβει το πόστο αυτό, ποτέ!»), καθώς και μια σειρά προσεγμένες αιχμές κατά του κ. Τραμπ («λέει ότι θα είναι σύμβουλος του εαυτού του γιατί έχει πολύ καλό εγκέφαλο. Μα, ποιος μιλάει έτσι;»).

Όμως ο Ομπάμα χρησιμοποιεί συχνά και μια πιο προσωπική νότα, συνδέοντας το πολιτικό μέλλον της Κλίντον με τη δική του πορεία. «Σας ζητώ να κάνετε με τη Χίλαρι Κλίντον αυτό που κάνατε με εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στα τέλη Ιουλίου στη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφια.

ΑΜΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση