HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών στον άξονα Κρήτη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από μεγάλα αεροδρόμια της χώρας με προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, με τη χρήση πλαστών διαβατηρίων.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετρώντας συνολικά 10 συλλήψεις, οι 5 εκ των οποίων στην Κρήτη. Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται οι επίσημης ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretapost, η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

SYLLHPSEIS

Άνδρες της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και του αστυνομικού τμήματος αεροδρομίου κατάφεραν μετά από οργανωμένες κινήσεις, σε συνεργασία με υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να φτάσουν στη σύλληψη συνολικά δέκα ατόμων στις πόλεις, όπου έγιναν οι ταυτόχρονες έρευνες, ηλικίας από 27 έως 50 ετών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Ηράκλειο, ένα άτομο στα Χανιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 3 στην Αθήνα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από τη Συρία, ενώ ανάμεσα στους τέσσερις του Ηρακλείου συγκαταλέγεται και μια γυναίκα, ο ρόλος της οποίας θεωρείται κομβικός.

Το κύκλωμα, έναντι αδρότατης αμοιβής, προωθούσε με πλαστά διαβατήρια πρόσφυγες και μετανάστες σε περιφερειακά μεν, αλλά μεγάλα αεροδρόμια της χώρας όπως του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης ή σε μικρότερα αεροδρόμια με μεγάλη ωστόσο τουριστική κίνηση όπως ο αερολιμένας των Χανίων, προκειμένου να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να βρεθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση