HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ραχόι πήρε από τον βασιλιά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Ραχόι πήρε από τον βασιλιά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως αποδέχθηκε την εντολή του βασιλιά Φιλίππου, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου ώστε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και να μπει ένα τέλος στο δεκάμηνο πολιτικό αδιέξοδο της Ισπανίας.

Ο δρόμος για αυτό άνοιξε την Κυριακή, όταν οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία, επιτρέποντας στον Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. Ομως, έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα του δώσουν ελευθερία στην ψήφιση νόμων.

«Σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάζουμε να δώσουμε σταθερότητα στην κυβέρνηση του Ραχόι ή να εγκρίνουμε τους προϋπολογισμούς της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαβιέρ Φερνάντεζ εκ μέρους των Σοσιαλιστών, συμπληρώνοντας ότι το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι θα πρέπει να βρει υποστήριξη από άλλα κόμματα για να περάσει τον προϋπολογισμό.

«Σας εγγυώμαι ότι θα εργαστώ από την πρώτη ημέρα, προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να είναι σταθερή και με διάρκεια», είπε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters. «Γνωρίζω απόλυτα τις δυσκολίες που συνεπάγεται η διακυβέρνηση με μειοψηφία», συμπλήρωσε.

Πλέον, αναμένεται να ανακοινώσει το κοινοβούλιο πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση