HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – ΑΕΚ 0-0

Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ντεμπούτο του Ζοσέ Μοράις στον πάγκο της, η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Ο συμπαγής Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει το 0-0 στο ΟΑΚΑ και να δικαιολογήσει τη βαθμολογική του θέση. Αποδοκιμασίες μετά τη λήξη από τον κόσμο.

H νίκη στον θεσσαλικό κάμπο απέναντι στην ΑΕΛ όχι μόνο δεν στάθηκε ικανή για να επουλώσει τις πληγές της (που άνοιξαν μετά από τη βαριά ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό) αλλά αποδείχτηκε απλά μία… παρένθεση για την ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε στις προβληματικές και μέτριες εμφανίσεις της το απόγευμα του Σαββάτου μένοντας στο 0-0 κόντρα στον Πανιώνιο για την 8η αγωνιστική της Super League.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος υπήρχε μία σημαντική διαφορά και αυτή ήταν στην άκρη του πάγκου, με τον Ζοζέ Μοράις να κάνει ντεμπούτο έχοντας διαδεχτεί τον Τιμούρ Κετσπάγια, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο ελάχιστα πράγματα φάνηκαν να έχουν αλλάξει για την Ένωση που απέναντι σε έναν και καλά στημένο τακτικά Πανιώνιο δυσκολεύτηκε σημαντικά στη δημιουργία φάσεων και στην ανάπτυξη του παιχνιδού και μοιραία «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κατοχή και κατάφεραν να μην απειληθούν ούτε μία φορά από τον Πανιώνιο (αρκετά τα αβίαστα λάθη από τους παίκτες του Μιλόγεβιτς), ωστόσο και εκείνοι από την πλευρά τους εμφανίστηκαν εντελώς μπλοκαρισμένοι από τον άξονα και προσπάθησαν αρκετά ανορθόδοξα να απειλήσουν από τα πλάγια.

Το τέλος του 45λεπτου βρήκε τους γηπεδούχους να απειλούν ουσιαστικά μόνο δύο φορές: στο 25′ από τη σέντρα του Μάνταλου και την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι απο πλεονεκτική θέση που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη και στο 39′ με το γυριστό του Αραβίδη (σέντρα ο Γκάλο) που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε κάπως ο ρυθμός του παιχνιδιού χωρίς όμως να βελτιωθεί και η ποιότητα του ματς, με την ΑΕΚ να παίζει άναρχα, να δυσκολεύεται να απειλήσει από τον άξονα και να ευελπιστεί μέσα από κάποια ατομική ενέργεια (είτε του Μάνταλου που ήταν ο καλύτερος παίκτης, είτε του Αραβίδη που ήταν αρκετά μαχητικός) να ανοίξει το σκορ.

Όμως οι Αραβίδης και Μάνταλος δεν βρήκαν στόχο αν και τους δόθηκε η ευκαιρία ενώ από το 70′ και μετά ο Πανιώνιος άρχισε να απειλεί και εκείνος, με τους Ανσαριφάρντ και Φούντα να στέλνουν «προειδοποιητικές» βολές προς τον Ανέστη.

Ο Μοράις προσπάθησε στο τελευταίο ημίωρο να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας τον Πέκχαρτ (αντί του Αραβίδη) για να παίξει μαζί με τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης και τον Σιμόες αντί του Πλατέλλα, χωρίς όμως να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, με τους «κυανέρυθρους» να στέκονται καλά στην άμυνα, να μην πανικοβάλλονται στην πίεση που τους άσκησε η ΑΕΚ μέσω της κατοχής της μπάλας και εν τέλει να κρατούν το μηδέν στην άμυνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να έχει φλύαρη κατοχή (60%) και μόνο 1 τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία από τις 11 συνολικά που δημιούργησε (8 ο Πανιώνιος, με 3 σουτ εντός εστίας) και κάπως έτσι ο κόσμος της ΑΕΚ ξέσπασε στο φινάλε,με το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ» να δονεί την ατμόσφαιρα…

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67′ Σιμόες), Αραβίδης (66′ Πέκχαρτ), Αλμέιδα

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Γκιοάτα (92′ Πατσατζόγλου), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86′ Ενγκόγκ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση