HomeΚΡΗΤΗΕργαστήρι για τα Μεσογειακά Αποθέματα της Βιόσφαιρας στα… Χανιά

Εργαστήρι για τα Μεσογειακά Αποθέματα της Βιόσφαιρας στα… Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά διεθνές εργαστήριο εκπροσώπων Μεσογειακών Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας της UNESCO σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Φορέα Διαχείρισης Λευκών Ορέων και της UNESCO.

20161003_102125

Το εργαστήριο στόχο είχε την δικτύωση των εν λόγω φυσικών περιοχών και το παρακολούθησαν 20 συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες. Στο πλαίσιό του συζητήθηκε επίσης η σχεδιαζόμενη από την Περιφέρεια Κρήτης πολιτιστική-φυσική διαδρομή που θα ενοποιεί τους 3 φυσικούς τόπους της Κρήτης που είναι αναγνωρισμένοι από την UNESCO (Φαράγγι Σαμαριάς ως Απόθεμα Βιόσφαιρας, Ψηλορείτης και Σητεία ως Γεωπάρκα).

20161003_165850

Στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης οι εκπρόσωποι της UNESCO Philippe Pypaert και Miguel Clusener-Godt πραγματοποίησαν επιμέρους συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νίκο Καλογερή, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε εκτενώς η περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την UNESCO σε μία σειρά από ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Διεθνούς Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η εγγραφή κρητικών μνημείων-φυσικών τόπων στα προγράμματα της UNESCO.

20161005_164645 IMG_0104

Διαφήμιση
Διαφήμιση