HomeΣΠΟΡΤι είδαμε στην 6η αγωνιστική της Superleague

Τι είδαμε στην 6η αγωνιστική της Superleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το τριήμερο 1-3/10 διεξήχθη η 6η αγωνιστική της Superleague. Μια αγωνιστική με το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν , αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ , αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις και σπουδαία διπλά όπως του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ας δούμε τι έγινε ξεχωριστά σε κάθε παιχνίδι αυτής της ενδιαφέρουσας αγωνιστικής.

Κέρκυρα- ΠΑΣ Γιάννινα : Στο Νησί των Φαιάκων , ο ΠΑΣ Γιάννινα , ρέφαρε για την εντός έδρας απώλεια της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πλατανιά, παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας με 1-0. Το γκολ του αγώνα πέτυχε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Βιντάλ στο 80ο λεπτό . Το παιχνίδι ήταν χωρίς ρυθμό και όδευε προς την λευκή ισοπαλία , αλλά ο Βιντάλ είχε άλλη άποψη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Λεβαδειακός- ΑΕΛ:  Στην Λιβαδειά , οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις , καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν , ο Τόνι Σίλβα στο 55ο λεπτό και ο Ντοντό στο 66ο λεπτό.  Η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες να πάρει και την νίκη αλλά και πάλι πρέπει να είναι ικανοποιημένη ,καθώς μετά τις ανορθογραφίες των 2 πρώτων αγωνιστικών , δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Ο Λεβαδειακός έχασε και άλλους βαθμούς στην έδρα του και δείχνει σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι και κρατά μόνο το συνεχόμενο σκοράρισμα του Σίλβα.

Ηρακλής- Πανιώνιος :  Στο Καυταντζόγλειο , ο Πανιώνιος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες , επικρατώντας του Ηρακλή με 2-1 . Τα γκολ για τους Κυανέρυθρους πέτυχε το ιρανικό του δίδυμο  , ο Μασούντ στο 34 και ο Ανσαριφάρντ στο 78ο λεπτό ενώ για τον Γηραιό μείωσε ο Λεοζίνιο στο 85ο λεπτό. Ο Ηρακλής ήταν , εκ νέου μαχητικός και μετά την μείωση του σκορ έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση , αλλά τελικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Πανιωνίου.

Βέροια –ΠΑΟΚ :  Ο ΠΑΟΚ , έκανε δεύτερη συνεχόμενη γκέλα , μένοντας στο 0-0 και με την Βέροια μετά την Ξάνθη. Ο Δικέφαλος διαμαρτύρεται δίκαια για το ακυρωθέν γκολ του Περέιρα , αλλά και πάλι δυσκολεύτηκε αφάνταστα να διασπάσει την άμυνα της Βέροιας και έμεινε στην λευκή ισοπαλία. Με αυτά τα 2 άσχημα αποτελέσματα , έμεινε 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τώρα πρέπει να τρέξει . Η Βέροια για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πήρε θετικό αποτέλεσμα και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια.

Πλατανιάς-Παναιτωλικός :   Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου , έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει να είναι στην κορυφή καθώς έμεινε στο 0-0 με τον μαχητικό Παναιτωλικό . Οι Χανιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες , όπως και ο Παναιτωλικός που παραλίγο να κλέψει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Ο Πλατανιάς κρατάει  , ότι παρέμεινε αήττητος για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και ψηλά στην βαθμολογία και ο Παναιτωλικός την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία σε παιχνίδι που ήταν το αουτσάιντερ.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης :  Στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός , μετά την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στην Θέλτα ,αντιμετώπισε τον Αστέρα , τον οποίο κέρδισε με 3-1 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν  , ο Μπεργκ μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο , ο Λεντέσμα με πέναλτι στο 39 και το 88 ενώ μείωσε για τον Αστέρα ο Ιωαννίδης με πέναλτι στο 67. Οι Πράσινοι όταν απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 55 λόγω της αποβολής του Φαρίνα , χαλάρωσαν και παραλίγο να το πληρώσουν . Τελικώς κρατάνε την νίκη και την πρώτη θέση στην βαθμολογία  . Ο Αστέρας παρά την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, στο ντεμπούτο του Ελευθερόπουλου , έδειξε πιο μαχητικός και μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια.

Ολυμπιακός- ΑΕΚ : Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς , ένας ασυνήθιστα για φέτος , μαχητικός Ολυμπιακός  κέρδισε πολύ εύκολα με 3-0 , μια λάθος παραταγμένη και φοβισμένη ΑΕΚ . Τα γκολ για τους Ερυθρόλευκους  πέτυχαν , ο Ιντέγε στο 5ο λεπτό ,ο  Μάρτινς στο 64 και ο Φορτούνης στο 79ο λεπτό  . Η χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου αντί του Σιμόες έκανε ασύνδετο το κέντρο της ΑΕΚ και μοιραία η ήττα επήλθε πολύ εύκολα. Φιλί ζωής για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη που τον διατηρεί κοντά στην κορυφή , ψυχολογικό σοκ για την ΑΕΚ αυτή η τόσο εύκολη ήττα.

Ξάνθη – Ατρόμητος :  Την Δευτέρα , το πρόγραμμα της αγωνιστικής έκλεισε στα Πηγάδια , με λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο . Οι Ακρίτες , παρότι αγνοούν ακόμα την νίκη  , τουλάχιστον συμπληρώνουν 2 αγωνιστικές αήττητοι όπως και οι Περιστεριώτες που έχουν ισορροπήσει κάπως με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο τους.

 

Αυτά συνέβησαν στην 6η αγωνιστική, ο ΠΑΟ έμεινε μόνος του στην κορυφή  , ο ΠΑΟΚ έμεινε πολύ πίσω ,  Πανιώνιος και Πλατανιάς συνεχίζουν να ναι ψηλά, ενώ ο Αστέρας έχει μείνει ανεξήγητα χωρίς βαθμό στην τελευταία θέση.

Λόγω της διακοπής για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων , οι ομάδες  θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανασυνταχθούν ενόψει της συνέχειας αυτού του συναρπαστικού πρωταθλήματος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση