HomeΚΡΗΤΗΜε ειδική πτήση στην Κρήτη το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Ευγένιου

Με ειδική πτήση στην Κρήτη το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Ευγένιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αεροπορική πτήση της Aegean έφτασε στην Κρήτη το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας, κυρού Ευγένιου που χθες άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο Αθηνών στις 8.30 το βράδυ και έφτασε στο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9.15 το βράδυ με τους Αρχιερείς της Κρήτης να υποδέχονται το σεπτό σκήνωμα του κυρού Ευγενίου.

Στη συνέχεια οι Αρχιερείς συνόδευσαν το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου στην Ιεράπετρα.

Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι αναμένεται τα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητεία κυρού Ευγενίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεργίου Ιεράπετρας.

Όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυρικής θα τελεσθούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης θα φέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος ορίστηκε τοποτηρητής στην χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση