HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Ο Ερντογάν χτίζει 174 φυλακές για να βάλει τους οπαδούς του Γκιουλέν

Τουρκία: Ο Ερντογάν χτίζει 174 φυλακές για να βάλει τους οπαδούς του Γκιουλέν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την κατασκευή 174 φυλακών μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια. Η κίνηση αυτή του υπουργείου έρχεται ως απάντηση στην έγγραφη καταγγελία που υπέγραψαν κρατούμενοι της φυλακής στην πόλη Τεκιρντάγ (Ραιδεστός), στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο σωφρονιστικό ίδρυμα ο συνωστισμός είναι τόσο μεγάλος, ώστε σε κελιά χωρητικότητας τριών ατόμων να μένουν έξι άτομα. Η διεύθυνση της φυλακής απέστειλε την καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά από αυτό ήρθε η απάντηση του υπουργείου με ανακοίνωση που αναφέρει ότι: «Θα κατασκευαστούν συνολικά 174 φυλακές μέσα στα προσεχή πέντε έτη για να αντιμετωπιστεί η απρόβλεπτη αύξηση των κρατουμένων».

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου οι φυλακές στην Τουρκία γέμισαν από χιλιάδες συλληφθέντες, που κατηγορήθηκαν ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού, τον οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή της προσπάθειας κατάλυσης της δημοκρατίας στην χώρα.

Την ίδια περίοδο χιλιάδες κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι για να χωρέσουν στις τουρκικές φυλακές οι συλληφθέντες οπαδοί του Γκιουλέν. Η απόφαση απελευθέρωσης αυτών των κρατουμένων δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μετά τις 15 Ιουλίου, όταν η χώρα κηρύχθηκε για περίοδο τριών μηνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γκιούλ Αλτάι, δικηγόρος των κρατουμένων στην φυλακή  Τεκιρντάγ, δήλωσε για το θέμα: «Έξι άτομα διαμένουν σε κελιά τριών ατόμων, κοιμούνται σε ράντζα εκ περιτροπής. Στην φυλακή επικρατεί το αδιαχώρητο. Αντί να λάβουν μέτρα για την επίλυση της κατάστασης το κράτος σχεδιάζει να βάλει φυλακή ακόμα περισσότερους ανθρώπους με το να ανοίξει και άλλες φυλακές».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση