HomeΚΟΣΜΟΣΝτέιβιντ Κάμερον: Έτοιμος να βγάλει εκατομμύρια λίρες από ομιλίες!

Ντέιβιντ Κάμερον: Έτοιμος να βγάλει εκατομμύρια λίρες από ομιλίες!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για Brexit στη Βρετανία, η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από την θέση του πρωθυπουργού ήταν μονόδρομος, αφού υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τερέζα Μέι έγινε τον Ιούλιο η νέα ένοικος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά σε συνέντευξή του στις 8 Ιουλίου ο Κάμερον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή του Δυτικού Oxfordshire μέχρι τις γενικές εκλογές στην χώρα.

Όμως, την Δευτέρα έπεσε «σαν κεραυνός εν αιθρία» η επικείμενη παραίτηση του 49χρονου Κάμερον και από την θέση του βουλευτή καθώς το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Ο βρετανικός Τύπος, όπως ήταν αναμενόμενο, ασχολείται τώρα με τα μελλοντικά επαγγελματικά βήματα του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού της Γηραιάς Αλβιόνας, αλλά και της συζύγου του Σαμάνθας, αφού μάλιστα, τα σχετικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν είχε ποτέ μια «πραγματική δουλειά» με εξαίρεση τα τρία χρόνια που εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Carlton Communications.

Η Daily Mail επικαλούμενη και χθεσινή δήλωση πρώην υπουργού του Κάμερον αναφέρει ότι ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του Τόνι Μπλερ, που όταν έφυγε το 2007 από την Ντάουνινγκ Στριτ θησαύρισε με ομιλίες και με την συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, που εκδόθηκε το 2010 με τον τίτλο «A journey». Ο Μπλερ έχει βγάλει μέχρι σήμερα από το βιβλίο 4,6 εκατ. λίρες, τα οποία δώρισε στην Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα ενώ για κάθε ομιλία που δίνει κερδίζει 250.000 λίρες.

Το σχετικό δημοσίευμα τονίζει ότι ο  Ντέιβιντ Κάμερον θα μπορούσε να βγάλει πολλά χρήματα από ομιλίες για το Brexit στις ΗΠΑ όπου «έχουν πολλές απορίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ενώ ο Κάμερον είναι μια ευχάριστη παρουσία».

Ο πρώην υπουργός του Κάμερον δήλωσε ανώνυμα στη Daily Mail: «Βεβαίως και θα γίνει πλούσιος, δηλαδή πλουσιότερος από ό,τι είναι ήδη. Θα γράψει τα απομνημονεύματά του και θα αυξήσει τα μετρητά του. Μπορεί να βγάλει μια περιουσία από ομιλίες, ειδικά στην Αμερική που έχουν ερωτηματικά για το Brexit και θα τον δεχθούν εγκάρδια επειδή είναι ευχάριστος».

Όσο για την Σαμάνθα Κάμερον, τα σχετικά δημοσιεύματα θέλουν την πρώην Πρώτη Κυρία της Βρετανίας να δραστηριοποιείται εκ νέου στον τομέα της μόδας και να αρχίζει μια νέα καριέρα δίπλα στην στιλίστρια Ίζαμπελ Σπέαρμαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση