HomeΣΠΟΡΜετά από το χρυσό, η Στεφανίδη κέρδισε και το διαμάντι

Μετά από το χρυσό, η Στεφανίδη κέρδισε και το διαμάντι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2016 είναι η χρονιά της και η Κατερίνα Στεφανίδη το έδειξε και στις Βρυξέλλες, όπου στον τελικό των Diamond League εξασφάλισε και το «διαμάντι», μετά από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ μπορεί να πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα στις Βρυξέλλες- όπου με εντυπωσιακό άλμα στα 5 μ. κέρδισε η Σάντι Μόρις- αλλά η Στεφανίδη είχε φροντίσει με τις εμφανίσεις της στα προηγούμενα μίτινγκ της σειράς φέτος να φτάσει στους 62 βαθμούς, που της έδωσαν την πρωτιά στη βαθμολογία του επί κοντώ στα Diamond League.

Στις Βρυξέλλες, η Στεφανίδη πέρασε τα 4,76 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε μία φορά στα 4,82 μ. και δύο στα 4,94 μ., χωρίς να καταφέρει να περάσει αυτό το ύψος, ολοκληρώνοντας όμως με επιτυχία μία εξαιρετική χρονιά. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο η Στεφανίδη έγινε η δεύτερη Ελληνίδα, μετά από την Νικόλ Κυριακοπούλου, που σημειώνει αυτή την επιτυχία στα Diamond League.

Η Αμερικανίδα αντίπαλός της έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με την Μόρις να περνά τα 5 μ., για να βελτιώσει το ρεκόρ Αμερικής στον ανοιχτό στίβο. Με αυτό το άλμα, έγινε η δεύτερη άλτρια που σπάει το «φράγμα» των 5 μ. στον ανοιχτό στίβο και η τρίτη συνολικά (σε ανοιχτό και κλειστό στίβο), στην ιστορία του αγωνίσματος.

Μάλιστα, η Μόρις προσπάθησε να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ της Γελένα Ισινμπάγιεβα (5,06 μ.), βάζοντας τον πήχη ένα εκατοστό ψηλότερα, χωρίς όμως να καταφέρει να το «σπάσει».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση