HomeΚΟΣΜΟΣΕκρήξεις σε αγορά στις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 60 τραυματίες

Εκρήξεις σε αγορά στις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 60 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρική αγορά στις Φιλιππίνες, όπου βρίσκονται πολλά νυχτερινά μαγαζιά και τουρίστες, με τις επίσημες αρχές να εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών. Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 10 ανθρώπων και η μεταφορά τουλάχιστον 60 στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα.

filippines ekrikseis2

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, καθώς και ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες.

filippines ekrikseis3

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επλήγησαν, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορά τα εσωτερικά θέματα της χώρας, ή τη διεθνή τρομοκρατία και το Ισλαμικό Κράτος.

https://www.youtube.com/watch?v=6nFDVJFJH90

Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε και αποκλείστηκε το κάμπους του πανεπιστημίου στο Νταβάο, καθώς εκτιμάται ότι κάποιες από τις εκρήξεις έγιναν εντός των εγκαταστάσεων ή πολύ κοντά σε αυτές.

filippines ekrikseis3

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τουλάχιστον 60 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής του Νταβάο Σίτι, όπου αυτή τη στιγμή επικρατεί πανικός, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 10 νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της προεδρίας.

filippines ekrikseis4

Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι δεκάδες τραυματίες επικρατεί πανικός, καθώς οι εισαγωγές έχουν ξεπεράσει τις 60. Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί, αλλά εικάζεται ότι ο αριθμός τους θα μεγαλώσει.

filippines ekrikseis6

Στην περιοχή σπεύδει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκειμένου να ενημερωθεί διά ζώσης από τους υπεύθυνους της επιχείρησης που έχει στηθεί. Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης είναι συγκλονιστικές, καθώς δείχνουν δεκάδες ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα και δεκάδες ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες.

filippines ekrikseis7
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση