HomeΚΟΣΜΟΣΜπορεί να υπάρξει αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, λέει στέλεχος της Fed

Μπορεί να υπάρξει αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, λέει στέλεχος της Fed

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley, ο οποίος προειδοποίησε τους επενδυτές πως υποτιμούν τις πιθανότητες ενός τέτοιου συμβάντος.

«Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο σημείο όπου, πιστεύω, πως μία αύξηση των επιτοκίων θα είναι σωστή», ανέφερε ο Dudley, ενώ υπογράμμισε πως είναι πιθανή μία τέτοια αύξηση στην επόμενη συνάντηση της FOMC στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές αναμένουν περίπου μία αύξηση επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ομοσπονδιακού πλούτου.

Η FOMC άφησε τα επιτόκια αναλλοίωτα όταν συναντήθηκε τον προηγούμενο μήνα, αλλά υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της πως τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα ως προς την οικονομική κατάσταση έχουν μειωθεί.

Οι μετοχές στις ΗΠΑ έφτασαν σε νέο υψηλό τη Δευτέρα, ενώ ο Dudley υπογράμμισε πως δεν βλέπει να υπάρχει κάποια ανησυχητική «φούσκα». Παρόλα αυτά, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην τακτική της Fed λόγω των βραχυπρόθεσμων ρίσκων της απόφασης για Brexit στις βρετανικές αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση