HomeΚΡΗΤΗΚορυφαίος τουριστικός προορισμός η Κρήτη, λέει ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Κρήτη, λέει ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και οι Σλοβάκοι τον εμπιστεύονται. Αυτό επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά όπου βρέθηκε, ο υπουργός εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο κ. Λάιτσακ ολοκληρώνει σήμερα τις διακοπές του στο νησί και λίγο πριν αναχωρήσει για τη χώρα του, επισκέφθηκε τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρο Πατεράκη, παρουσία και του πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα Πέτερ Μιχάλκο και έδωσαν από κοινού συνέντευξη τύπου όπως αναφέρει το zarpanews.gr

SLOBAKOS1

Ο υπουργός εξωτερικών της Σλοβακίας έμεινε κατενθουσιασμένος από την Κρήτη και τη φιλοξενία των Κρητικών και τόνισε πως θα προτρέψει τους Σλοβάκους να έρθουν να απολαύσουν το νησί και τις ομορφιές του.

«Φεύγω το απόγευμα από την Κρήτη με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις και μπορώ να πω σε όλους στη Σλοβακία ότι μπορούν να έρθουν να απολαύσουν την εξαιρετική αυτή χώρα, τη φιλοξενία, το φαγητό, τον υπέροχο ήλιο και τη φανταστική ατμόσφαιρα», ανεφερε ο υπουργός.

SLOBAKOS2

Την ίδια ώρα, ο πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης υποδέχθηκε θερμά τον Σλοβάκο Υπουργό και δήλωσε:

«Ο κ. Λάιτσακ μου έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία με την παρουσία του στην Κρήτη για να του ανταποδώσω την ελληνική φιλοξενία, καθώς κάθε φορά που εμείς επισκεπτόμαστε τη Σλοβακία, οι άνθρωποι εκεί στέκονται σαν να είναι Κρητικοί, γεγονός που με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα όπως και τον ίδιο τον υπουργό»

Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι φέτος στην Ελλάδα οι Σλοβάκοι επισκέπτες θα είναι περισσότεροι από πέρυσι, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Πέτερ Μιχάλκο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, στην Ελλάδα ήρθαν 70.000 Σλοβάκοι τουρίστες εκ των οποίων οι 25.000 στην Κρήτη.

Παράλληλα, ο Μίροσλαβ Λάιτσακ με δεδομένο ότι προωθείται ως υποψήφιος για την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τόνισε πως ο ΟΗΕ είναι ο σημαντικότερος οργανισμός στον κόσμο και ότι είναι πολύ σημαντικός για αυτόν.

«Είναι σημαντικό το Συμβούλιο Ασφαλείας να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Λάιτσακ.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Λάιτσακ, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα είναι ο οικοδεσπότης της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε που θα πραγματοποιηθεί στη Μπρατισλάβα : «Χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία για να καλωσορίσω το συνάδελφο και πολύ καλό φίλο μου, τον Υπουργό κ. Νίκο Κοτζιά στη Μπρατισλάβα».

Τέλος, ο ίδιος έκανε γνωστό, ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των Προέδρων και Πρωθυπουργών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στη Μπρατισλάβα, στην οποία θα συζητήσουν το μέλλον της Ε.Ε, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και είπε : «Θα είναι σημαντικό που θα έχουμε αυτό το διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, που θα πραγματοποιηθεί άτυπη Σύνοδος Κορυφής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση