HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Τώρα λένε ότι έχουν χάσει δύο ελικόπτερα και 25 κομάντος

Τουρκία: Τώρα λένε ότι έχουν χάσει δύο ελικόπτερα και 25 κομάντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ελικόπτερα και 25 στρατιώτες ειδικών αποστολών που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος με αποστολή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, εκεί όπου βρισκόταν, αγνοούνται, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

«Δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν το βράδυ μεταξύ 17 και 18 Ιουλίου του 2016.

Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν τα ελικόπτερα καθώς πετούσαν προς μια δασώδη περιοχή στη Μαρμαρίδα. Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία για λίγο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, όταν πληροφορήθηκαν ότι το πραξικόπημα απέτυχε».

Τα δύο ελικόπτερα από εκείνη τη στιγμή αγνοούνται  και έχουν ξεκινήσει έρευνες εντοπισμού τους.

Βίντεο: Δείτε πώς οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Λίγες ώρες αφότου το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δύο τουρκικά F-16 που ελέγχονταν από τους πραξικοπηματίες παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν, είδε το «φως» της δημοσιότητας ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Τούρκου προέδρου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε τη Δευτέρα το βίντεο με τις κρίσιμες στιγμές από την προσπάθεια των στρατιωτών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να εξουδετερώσουν τον Ερντογάν, στο ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε, στη Μαρμαρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες πήγαν στη Μαρμαρίδα με τρία ελικόπτερα από την περιοχή της Σμύρνης, ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας κατάφερε να διαφύγει και γλίτωσε από την ρουκέτα που εκτόξευσαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση