HomeΥΓΕΙΑΈνα ρομπότ που προσέχει την υγεία σου

Ένα ρομπότ που προσέχει την υγεία σου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και συνηθίζουμε να ευχόμαστε «υγεία πάνω απ’ όλα» στους φίλους και τους συγγενείς μας, εμείς οι ίδιοι είτε από έλλειψη χρόνου είτε από απλή αμέλεια συνηθίζουμε να μην ασχολούμαστε με τη δική μας. Για αυτόν τον λόγο, ένας βοηθός σε θέματα υγείας θα μας ήταν αρκετά χρήσιμος. Αυτό είχε κατά νου μία startup από τη Νέα Υόρκη και δημιούργησε το Pillo.

Πρόκειται για ένα ρομπότ το οποίο εκτελεί μία σειρά από λειτουργίες για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγεία και ευημερία για εσένα και τους δικούς σου. Κατ’ αρχάς, μπορεί να διαχειριστεί τη φαρμακευτική σου αγωγή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αποθηκεύει τα φάρμακα ή τις βιταμίνες σου και σου τα διαθέτει τις ώρες που προβλέπεται να τα λάβεις. Επιπρόσθετα, μπορεί να αντιληφθεί πότε αρχίζουν να εξαντλούνται τα αποθέματά σου και να παραγγείλει εγκαίρως νέες ποσότητες.

Για να μη γίνει, μάλιστα, κανένα τραγικό λάθος, το Pillo διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και προσώπου και αναγνωρίζει τον χρήστη που έχει μπροστά του για να του χορηγήσει τα σωστά χάπια. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς. Για παράδειγμα, το Pillo μπορεί να λειτουργήσει ως ειδικός σε θέματα υγείας. Μπορείς να το ρωτήσεις προφορικά για κάποια συμβουλή υγείας και αυτό θα συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες από αξιοπιστες πηγές του διαδικτύου για να σου δώσει την πληρέστερη δυνατή απάντηση.

Αν, πάλι, θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο, το ρομπότ μπορεί να καλέσει τον γιατρό σου και να κάνετε μία τηλεδιάσκεψη για να του αναφέρεις το πρόβλημά σου και να λάβεις άμεση βοήθεια. Τέλος, το Pillo σου προσφέρει τη δυνατότητα να το συνδέσεις με τις φορητές συσκευές και τα wearables σου, από όπου μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη φυσική σου κατάσταση, από το βάρος σου μέχρι τα επίπεδα άσκησής σου.

Η Pillo Health απευθύνθηκε στο Indiegogo για να χρηματοδοτήσει αυτό το μίνι ρομπότ με τα τιρκουάζ μάτια. Μέσα σε περίπου δέκα ημέρες από την εκκίνηση της καμπάνιας, συμπληρώθηκε το αρχικό ζητούμενο ποσό χρηματοδότησης των 75 χιλιάδων δολαρίων (68 χιλιάδες ευρώ). Τώρα το ποσό κινείται περίπου στα 82 χιλιάδες δολάρια, με την καμπάνια να λήγει σε 24 ημέρες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση