HomeΚΟΣΜΟΣΣε αναμονή 5 εκατ. ταξιδιώτες στο εξωτερικό μετά το Brexit

Σε αναμονή 5 εκατ. ταξιδιώτες στο εξωτερικό μετά το Brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας στους 10 Βρετανούς ισχυρίζεται ό,τι τηρεί στάση αναμονής για τις διακοπές του στο εξωτερικό, εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της VoucherCodes.co.uk, το 5% των Βρετανών αναβάλλει την κράτηση διακοπών εντελώς ως ότου ηρεμήσει η κατάσταση, ενώ άλλο ένα 5% αναφέρει ό,τι άλλαξε γνώμη για τις διακοπές στο εξωτερικό και θα τις κάνει εντός των συνόρων.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρία, 25 εκατ. Βρετανοί θα κάνουν διακοπές εντός του Ην. Βασιλείου φέτος, αυξημένοι κατά 2,5% από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κάλπης. Αλλα 2,5 εκατ. επίσης που προγραμμάτιζαν να κάνουν κράτηση στο εξωτερικό, αποφάσισαν να περιμένουν.

Η VoucherCodes.co.uk αναφέρει οτι το 51% των Βρετανών θα κάνει διακοπές εντός της χώρας τους, 4,5 εκατ. περισσότεροι από πέρυσι, ή 7% επάνω. Ο μέσος Βρετανός που θα κάνεις διακοπές στη χώρα του θα δαπανήσει 686 λίρες, 55% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, παρότι το 15% όσων θα κάνουν διακοπές φέτος σκοπεύουν να δαπανήσουν λιγότερα στις καλοκαιρινές διακοπές μετά το αποτέλεσμα του Brexit.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση