HomeΚΡΗΤΗΣτη φυλακή με κακουργηματικές διώξεις οι «επιστήμονες» του χασισέλαιου

Στη φυλακή με κακουργηματικές διώξεις οι «επιστήμονες» του χασισέλαιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη φυλακή βρίσκονται ήδη από τις 27 Ιουνίου, οι τρεις άνδρες που είχαν μετατρέψει ένα σπίτι στη Χερσόνησο σε υπερσύγχρονο εργαστήριο παραγωγής χασίς και χασισέλαιου.

Οι τρεις προφυλακισμένοι, δύο αδέλφια 37 και 38 χρόνων και ένας 26χρονος φίλος τους είχαν διαμορφώσει στο σπίτι των δύο πρώτων στη Χερσόνησο … πέντε εργαστήρια παραγωγής κάνναβης αλλά και χασισέλαιου και μάλιστα έχοντας εξελίξει σε .. εντυπωσιακό βαθμό τη μέθοδο της υδροπονίας. Οι τρεις άνδρες είχαν διαμορφώσει και αξιοποιήσει διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως ντουλάπες και πατάρια και είχαν ριχτεί στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων χασίς και χασισέλαιου.

xasiselaio2

Κατά τη διάρκεια της εφόδου που έγινε από τους αστυνομικούς στις 23 Ιουνίου 2016 στο σπίτι – εργαστήριο, στα αυτοκίνητά τους αλλά και σε χωράφια της ιδιοκτησίας τους βρήκαν και κατέσχεσαν:

96 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,50 μέτρων,

1.062 γραμμάρια χασισέλαιο,

785,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

εξοπλισμός εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας (μετασχηματιστές, λάμπες, ανακλαστήρες θερμότητας, ανεμιστήρες κ.α.),

μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,

τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό,

σπόροι κάνναβης και

3 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.

?
?

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου στις 27 Ιουνίου για την απολογία τους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι αντιμετωπίζοντας διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η ποσότητα του χασισέλαιου που είχαν παράξει καθώς και η εξελιγμένη υδροπονική μέθοδος θεωρούνται πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κρήτης. Ειδικά όσον αφορά στο χασισέλαιο, οι τρεις άνδρες είχαν κατασκευάσει εργαστηριακά ποσότητα μεγαλύτερη του ενός λίτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ένα γραμμάριο του ναρκωτικού ελαίου «πωλείται» στις πιάτσες των ναρκωτικών έναντι 100 ευρώ!

xasiselaio3