HomeΚΡΗΤΗΑναβαθμίζεται… αισθητικά το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου

Αναβαθμίζεται… αισθητικά το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι τα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δαπεδόστρωση της αυλής του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά, ο συγκεκριμένος χώρος να καταστεί λειτουργικός, αισθητικά αναβαθμισμένος, οργανωμένος και κατάλληλος για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια- επί των τεχνικών θεμάτων -Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, η εργολαβία την οποία ανέλαβε μετά από διαγωνισμό, ο κ. Νεονάκης, εξελίσσεται ομαλά, ενώ ήδη έχει στρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της αυλής, από χρωματιστούς κυβόλιθους προκειμένου το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ευχάριστο και χαρούμενο για τα παιδιά.

IMG_20160706_094940 1

Επίσης, ένα μέρος της αυλής και συγκεκριμένα ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ, αναμένεται να καλυφθεί από βιομηχανικό μπετόν, το οποίο έχει λεία υφή και κατά συνέπεια είναι περισσότερο ασφαλές για τις δράσεις των μαθητών.

Στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου μετά την ολοκλήρωση της αυλής,αναμένεται να γίνει μόνωση της οροφής-εργασία που είναι ενταγμένη στη μελέτη μονώσεων των σχολείων και ήδη έχει δημοπρατηθεί.

IMG_20160706_095032 1

Η αρχιτεκτονική μελέτη του παραπάνω έργου, έγινε από την κ.Μαρία Πρατσινάκη Αναπλ. Δ/ντρια Δ/νση Μελετών, ενώ επιβλέπουσα του έργου είναι η κ. Μαρία Ταβλά, Προισταμένη του τμήματος συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ.Αφ. Βαρκαράκη, μετά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Α΄Δημοτικού, του αύλειου χώρου και την μόνωση της οροφής, το συγκεκριμένο διδακτήριο αναβαθμίζεται ουσιαστικά και μετατρέπεται σ΄ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο που προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και αθλοπαιδίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση