HomeΚΡΗΤΗΠονοκέφαλο για χιλιάδες γονείς η αναβολή στις αιτήσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

Πονοκέφαλο για χιλιάδες γονείς η αναβολή στις αιτήσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή ε’αόριστον πήρε η υποβολή των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ για τους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πονοκέφαλο στους γονείς, οι οποίοι γνώριζαν ότι από σήμερα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση δωρεάν για τα παιδιά τους σε κάποιον δημόσιο ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι ότι η ανακοίνωση δε συνοδευόταν από την υπόδειξη κάποιας άλλης ημερομηνίας οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις, αλλά και ούτε από τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα σίγουρα θα τρέξει και τη νέα σχολική χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά σε επίπεδο νομού Ηρακλείου εξασφαλίζουν τη δωρεάν παραμονή τους σε κάποιο παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ, σημαντική οικονομική ελάφρυνση για τις οικογένειες τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση