HomeΚΡΗΤΗΟ… μονοσάνδαλος τουρίστας βρέθηκε υγιής αν και ταλαιπώρησε τους διασώστες του

Ο… μονοσάνδαλος τουρίστας βρέθηκε υγιής αν και ταλαιπώρησε τους διασώστες του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελείωσε η περιπέτεια του 49χρονου τουρίστα από την Ολλανδία που έθεσε σε συναγερμό το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράλληλα, τέλειωσε και η περιπέτεια των πυροσβεστών που ταλαιπωρήθηκαν αναζητώντας κάτω από τον ήλιο σε δύσβατη περιοχή τον αλλοδαπό τουρίστα, ο οποίος όταν ένιωσε ότι κινδύνευε κάλεσε από το κινητό του τον διεθνή αριθμό άμεσης βοήθειας 112.

Ο 49χρονος, ο οποίος να σημειωθεί κάνει τις διακοπές του στην Κρήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ορμητήριο ξενοδοχείο στα Φαλάσαρνα, ξεκίνησε για πεζοπορία στους ορεινούς όγκους μεταξύ Μπάλου και Φαλασάρνων νωρίς το πρωί. Γύρω στις 10 το πρωί , κάλεσε τον αριθμό 112 από το κινητό του, στον οποίο απάντηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία και δήλωσε ότι το ένα του παπούτσι είχε σκιστεί και ότι του ήταν αδύνατον να συνεχίσει την πορεία του.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο ασήμαντη κι αν είναι η αφορμή, υπήρξε αμέσως συναγερμός στην Πυροσβεστική και κλιμάκιο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Κισσάμου ξεκίνησε την επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του τουρίστα από την Ολλανδία, ο οποίος παράλληλα ενημέρωσε και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου διέμενε για την περιπέτεια του.

Οι πυροσβέστες, μαζί με ομάδα εργαζομένων του ξενοδοχείου στα Φαλάσαρνα ξεκίνησαν την ανάβαση που εξελίχθηκε σε δύσκολη, κοπιώδη και αγωνιώδη πεζοπορία, καθώς έπρεπε να διανύσουν με τα πόδια μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων για να φτάσουν στο σημείο που είχε υποδειχθεί ως το στίγμα του .. μονοσάνδαλου τουρίστα.

Οποία έκπληξις όμως, για την ομάδα διάσωσης, όταν διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος είχε μετακινηθεί από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να συνεχίζεται στα τυφλά. Εν τέλει, αργά το μεσημέρι, ο τουρίστας από την Ολλανδία εντοπίστηκε σώος, υγιέστατος, με πλήρη εξοπλισμό και … τα δύο του παπούτσια που δεν έδειχναν να έχουν υποστεί και καμιά ιδιαίτερη φθορά.

Έτσι, η πιθανότερη εξήγηση για την άσκοπη στην ουσία επιχείρηση αποδίδεται πιθανότατα στον πανικό που ένιωσε ο τουρίστας όταν διαπίστωσε ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας στους ορεινούς όγκους της περιοχής….

Διαφήμιση
Διαφήμιση